Τον σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας που έχει να κάνει με την διαχείριση του θέματος των κινητών σχολιάζει ο Επιχειρηματίας και Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Πολιτικής Προστασίας ΝΔ Χαλκιδικής, Νίκος Τσερκεζίδης.

Ο κ.Τσερκεζίδης αναφέρει ότι τα κινητά πρέπει να μείνουν στα ντουλαπάκια και τάσσεται υπέρ της απόφασης του Υπουργού Παιδείας.

Ακολουθεί αναλυτικά ολόκληρη η δήλωση του:

“Αφήσαμε τα παιδιά με τα κινητά στο χέρι
Πολύ σωστά και θα εφαρμοστεί η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αφήσουν από τα χέρια τους οι μαθητές τα κινητά και να προσέχουν στην τάξη, ή να γίνουν πιο κοινωνικά μεταξύ τους. Το δεύτερο, μάλλον δεν το κατανοούν οι νεαροί χρήστες των social media που πιστεύουν ότι όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από μια οθόνη.

Το κακό ξεκινά από μικρή ηλικία και είναι μονόδρομος. Θέλουμε τα παιδιά μας να είναι έξυπνα, να μιλήσουν γρήγορα, να διαβάσουν γρήγορα, να μάθουν γρήγορα και να είναι ανταγωνιστικά. Κάθε ώθηση που τα δίνουμε όμως έχει και το τίμημά της. Κι όταν στη φάση εξάρτησης από τα τεχνολογικά επιτεύγματα της εποχής τότε φταίνε όλοι και όλα εκτός από μας τους ίδιους.

Το σχολείο στοχεύει στη μόρφωση, γνωστική και κοινωνική. Οι συμπεριφορές με τα κινητά, που έγιναν η προέκταση του χεριού τους, δεν ευνοεί τους μαθητές σε κανένα από τα παραπάνω. Κλείνονται στο καβούκι της, δεν επικοινωνούν, δεν ξέρουν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, και τέλος-τέλος να συνάψουν σχέσεις με τους συνομήλικούς τους.

Οπότε, ας μην αντιδράμε στις αποφάσεις της πολιτείας να «κλείσει» τα κινητά στα ντουλαπάκια. Ναι τα χρυσοπληρώσατε, αλλά δώστε μια ευκαιρία στα παιδιά να σηκώσουν το κεφάλι, ειδάλλως δεν θα γίνουν ποτέ οι ενεργοί πολίτες που έχει ανάγκη ο τόπος μας.”