Το καλοκαίρι φεύγει και στη Χαλκιδική για άλλη μια χρονιά βιώσαμε την ταλαιπωρία του οδικού κυκλώματος Σιθωνίας. Αν στην Κασσάνδρα έγινε μια πρόοδος σημαντική με τον νέο δρόμο ως την Κασσανδρεία, στη Σιθωνία δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα τα τελευταία χρόνια. Συντήρηση και καλλωπισμός το 2003 στη σύνοδο Κορυφής στο Πόρτο Καρράς, και έκτοτε… σιωπή.

Πέραν του κυκλοφοριακού που μπλοκάρει το καλοκαίρι τη μετακίνηση στα τουριστικά θέρετρα πολλών αστέρων, έχουμε και τη σοβαρή επικινδυνότητα του δρόμου που εμφανίζει κατολισθήσεις σε πολλά σημεία από το λεγόμενο τριεθνές και κάτω, είτε προς Νέο Μαρμαρά είτε προς Βουρβουρού. «Ο δρόμος χαράχτηκε και έγινε στην εποχή της επταετίας», λένε οι παλαιότεροι που σίγουρα δεν είναι νοσταλγοί του καθεστώτος, αλλά λυπούνται να βλέπουν ότι δεν αλλάζει τίποτα.

Ευελπιστούμε ότι οι μελέτες που τρέχουν σε επίπεδο Περιφέρειας θα προχωρήσουν και στην πράξη με χρηματοδοτήσεις που θα βρεθούν, προφανώς, από κοινοτικά κονδύλια αφού το έργο για ένα νέο οδικό δίκτυο στη Σιθωνία είναι υπέρογκο για τους δημόσιους πόρους. Αρκεί να προχωρήσει η υλοποίηση σχετικά γρήγορα γιατί οι τουριστικές επενδύσεις από μόνες τους δεν θα αρκούν για πάντα.

Νίκος Τσερκεζίδης, Επιχειρηματίας – Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Πολιτικής Προστασίας ΝΔ Χαλκιδικής