Για τον Μάρτιο του 2025 φαίνεται να πάνε οι εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, για ανάδειξη προέδρων και μελών της ΔΕΕΠ, όπως είχε γίνει γνωστό σε ανακοίνωση που εξέδωσε τον Σεπτέμβριο η Γραμματεία Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι οι πρόεδροι της ΔΕΕΠ, μπορούσαν μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2024 να στείλουν στην Γραμματεία προτάσεις και άλλες παρατηρήσεις, σχετικά με την εύρυθμη και αποδοτικότερη λειτουργία των Οργανώσεων.

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα που θα εμπλακούν στις εκλογές της άνοιξης στη Χαλκιδική, κοινή διαπίστωση είναι ότι δεν επιδεικνύεται κάποια ιδιαίτερη κινητικότητα τοπικών στελεχών, πλην μόνο ορισμένων εσωκομματικών ζυμώσεων, άνευ συγκεκριμένου αποτελέσματος. Έτσι, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, το σκηνικό στη ΝΔ Χαλκιδικής περιλαμβάνει δύο πολύ πιθανά σενάρια, ίσως και δεδομένα θα έλεγε κανείς.

Η υποψηφιότητα του επιχειρηματία και νυν προέδρου της ΔΕΕΕΠ Ιωάννη Αρζουμανίδη, φαίνεται να εμπλέκεται σε όλα τα σενάρια, ωστόσο παρά την έντονη φημολογία για την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του δε φαίνεται ο ίδιος να βιάζεται να ανοίξει τα χαρτιά του για τις μελλοντικές κινήσεις του πριν αποκρυσταλλωθεί πλήρως ο διάδρομος προς τις κάλπες.

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται έντονα και το όνομα του επιχειρηματία και πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Κωνσταντίνου Ματζούφα,   ο οποίος μετά από παλαιότερη προεδρεία του, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα διεκδικήσει μια ακόμα θητεία στην ηγεσία της ΝΔ, θεωρώντας πως έχει συμβάλει στην οργανωτική αναβάθμιση και σε νικηφόρα αποτελέσματα στην Χαλκιδική.

Σε επίπεδο βουλευτών, που πάντα εμπλέκονται στα εσωκομματικά τεκταινόμενα, δεν έχουμε ακόμη κάποια κίνηση, η οποία να δείχνει να κινείται υπέρ του πρώτου ούτε όμως και υπέρ του δεύτερου!

Μέχρι την άνοιξη βέβαια υπάρχει καιρός…, ακόμη και για υποψηφιότητες!