Εκατοντάδες σπίτια Ελλήνων πολιτών κινδυνεύουν να περάσουν σε χέρια τρίτων, μέσω των funds που αναλαμβάνουν τους πλειστηριασμούς και ξεπουλάνε στην πραγματικότητα τις περιουσίες των ανθρώπων.

Οι πλειστηριασμοί έχουν φτάσει σε σημείο να βάζουν «το μαχαίρι στο λαιμό» πολιτών που για μερικές εκατοντάδες ευρώ, χάνουν τις οικίες τους, αξίας χιλιάδων ευρώ. Από τη μια μέρα στην άλλη, οι καταναλωτές δανειακών προϊόντων βρίσκουν κλειστή την πόρτα της τράπεζας που δηλώνει πλέον αναρμόδια για την υπόθεσή τους, καθώς όπως ενημερώνονται, η οφειλή τους, που δεν υπήρξε εξυπηρετούμενη για κάποιο διάστημα, «κοκκίνισε» και πέρασε σε κάποιο fund.

Αυτοί που πραγματικά πρέπει να κοκκινίζουν, από ντροπή όμως, είναι οι φωστήρες της χώρας μας που επέτρεψαν να θεσπιστούν ανάλογες ρυθμίσεις, με παραθυράκια και «πίσω πόρτες» που βάζουν μέσα ξένα συμφέροντα ώστε στο τέλος να μιλάμε για ένα γενικό και μη αναστρέψιμο ξεπούλημα.

Κινδυνολογία και υπερβολή; Ίσως. Ίσως όμως να πρέπει να δώσουμε δεύτερη ευκαιρία σε όσους θέλουν να πληρώσουν και αδυνατούν πραγματικά, αλλά και να κυνηγήσουμε τους συστηματικά κακοπληρωτές και τους «τζαμπατζήδες» του ελληνικού κράτους που λυμαίνονται τον δημόσιο βίο ασύστολα και με ατιμωρησία.

Να μην ξεχνάμε ότι παραδείγματα που μας θλίβουν και μας εξοργίζουν πολλές φορές, ζούμε και στη Χαλκιδική, με υπερήλικες ανθρώπους που τους βγάζουν από τα σπίτια τους, με επιχειρηματίες που κινδυνεύουν να χάσουν τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής, ακόμη και σε τουριστικές μονάδες.

 

Νίκος Τσερκεζίδης, Επιχειρηματίας – Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Πολιτικής Προστασίας ΝΔ Χαλκιδικής