Είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω την ομιλία του βουλευτή Δημήτρη Αβραμόπουλου στο συνέδριο “Economist: 8ο συνέδριο βιωσιμότητας για τη ΝΑ Ευρώπη και τη Μεσόγειο” που έδωσε την πλήρη διάσταση του μεταναστευτικού προβλήματος, τόσο για τη χώρα μας, όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. βουλευτής και πρώην Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τον Νοέμβριο του 2014 έως τον Δεκέμβριο του 2019, Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την ομιλία του επεσήμανε ανάμεσα σε άλλα τις διαιρέσεις που υπάρχουν στην ΕΕ σε σχέση με το μεταναστευτικό αλλά και τις αδυναμίες των διεθνών οργανισμών. “Καθημερινά ασκείται πίεση στην Ευρώπη. Στην Ευρώπη όμως δεν υπάρχει συνεννόηση σε διεθνές επίπεδο. Οι διεθνείς οργανισμοί είναι αδύναμοι. ‘Αρα, ζούμε τις επιπτώσεις της ανθρώπινης κινητικότητας που προκαλούν και οικονομικές και πολιτικές και γεωπολιτικές κρίσεις. Αυτό όφειλε να το γνωρίζει η διεθνής κοινότητα, αλλά είπαμε, είναι και αυτή διηρημένη”, τόνισε.

Όπως πολύ σωστά τονίστηκε, η Ελλάδα αντιμετωπίζει το πρόβλημα σε άλλη βάση παρά την υπογραφή του Συμφώνου για το μεταναστευτικό, καθώς στη χώρα μας τίθεται το μέγα θέμα της αλληλεγγύης στην αντιμετώπιση αυτών των ανθρώπων που φτάνουν στα ελληνικά σύνορα.

Νίκος Τσερκεζίδης, Επιχειρηματίας – Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Πολιτικής Προστασίας ΝΔ Χαλκιδικής