Σε προχωρημένο στάδιο στη σχολική χρονιά και πολλά σχολεία του νομού Χαλκιδικής ακόμη ψάχνουν τον βηματισμό τους. Λείπουν εκπαιδευτικοί, έχουν κλείσει τμήματα ένταξης και παραμένουν πολυμελή τμήματα των 25 ατόμων ενώ θα έπρεπε να έχουν λιγότερα παιδιά. Αυτά τουλάχιστον λένε οι γονείς που διαρκώς παραπονούνται ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.
Το πρόβλημα όντως υπάρχει στην εκπαίδευση και πηγάζει από οικονομικά αίτια. Πρέπει να γίνει μια ορθή διαχείριση στον χώρο της παιδείας, χωρίς να είναι σίγουρο ότι επιτυγχάνεται όταν στερούμε από τους μικρούς μαθητές το δικαίωμα στη μάθηση. Γιατί πώς αλλιώς λέγεται η απουσία παράλληλης στήριξης; Το κλείσιμο τμημάτων ένταξης, η αλλαγές στην εκμάθηση ξένης γλώσσας γιατί δεν έχουμε εκπαιδευτικούς ειδικότητας;
Τα παιδιά της επαρχίας δεν είναι κατώτερου θεού σε σχέση με τις μεγάλες πόλεις. Η πολιτεία, το κράτος, οφείλουν να βρίσκουν λύσεις ακόμη κι όταν σημαίνει περισσότερα χρήματα. Ειδάλλως θα συνεχίσουν να βγαίνουν μαθητές δύο ταχυτήτων, όχι γιατί δεν διάβαζαν αλλά γιατί δεν είχαν τα κατάλληλα εφόδια. Δυστυχώς μεταξύ αυτών θα χαθούν πολλά λαμπρά μυαλά.
Νίκος Τσερκεζίδης, Επιχειρηματίας – Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Πολιτικής Προστασίας ΝΔ Χαλκιδικής