Μια μικρή μείωση τιμών, ή μια μεγάλη διευκόλυνση για χιλιάδες νοικοκυριά στη χώρα μας που δυσκολεύονται με τα καθημερινά ψώνια; Την απάντηση για τη χρησιμότητα των μειώσεων σε 123 προϊόντα σούπερ μάρκετ έστω και κατά 15% θα δώσουν μόνο οι καταναλωτές που καθημερινά μετρούν μέχρι και το τελευταίο ευρώ στο πορτοφόλι τους. Οι πρώιμοι επικριτές κάθε μέτρου που λαμβάνει το Υπουργείο και η κυβέρνηση δεν έχουν να αντιπαραθέσουν τίποτα απέναντι στις πρωτοβουλίες παρά μόνο μια στείρα, αρνητική κριτική.

Όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει ακρίβεια, και πως ο μέσος Έλληνας δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στα έξοδα του μήνα. Και τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν ανακαλύπτουν την Αμερική όταν ασκούν αρνητική και μη εποικοδομητική κριτική. Ακόμη και στη Χαλκιδική, είναι γνωστό, ότι παρά τα τοπικώς παραγόμενα αγαθά, όπως λάδι και ελιά, το κόστος διαβίωσης είναι εξίσου υψηλό για τους κατοίκους της.

Πού είναι όμως οι ουσιαστικές προτάσεις ώστε η οικονομία να πάρει τα πάνω της; Κανείς δεν έχει να προτείνει άμεσες λύσεις και κανείς δεν έχει το μαγικό ραβδάκι στο χέρι του ώστε να αλλάξουν όλα από τη μια μέρα στην άλλη.

Όταν εφαρμόζεται ένα μέτρο ας περιμένουμε να δούμε την ουσιαστική απήχηση που θα έχει κι ας ζυγίσουμε το αποτέλεσμα με προσοχή.

 

Νίκος Τσερκεζίδης, Επιχειρηματίας – Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Πολιτικής Προστασίας ΝΔ Χαλκιδικής