Το βράδυ της Τετάρτης (04/09) πραγματοποιήθηκε στο Καλλιμάρμαρο η μεγάλη συναυλία του “Όλοι μαζί μπορούμε”, που φέτος ήταν αφιερωμένη στον τεράστιο στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Παρούσα στη συναυλία ήταν και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπως και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Στη συναυλία συμμετείχαν αφιλοκερδώς, με αλφαβητική σειρά, οι εξής καλλιτέχνες: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Μελίνα Ασλανίδου, Γλυκερία, Στέλιος Διονυσίου, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Μελίνα Κανά, Γιάννης Κότσιρας, Κώστας Μακεδόνας, Χρήστος Μάστορας, Μίνως Μάτσας, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μπάσης, Γιώργος Νταλάρας, Μίλτος Πασχαλίδης, Αντώνης Ρέμος και Μαρία Φαραντούρη.

Στο Καλλιμάρμαρο έδωσαν το “παρών” περίπου 35.000 άνθρωποι, ενώ μεγάλη έκπληξη της βραδιάς η εμφάνιση της Χαρούλας Αλεξίου στη σκηνή, η οποία είχε συνδεθεί από την αρχή της καριέρας της με τα τραγούδια του Λευτέρη Παπαδόπουλου.

“Λευτέρη ξέρεις ότι έχω κλείσει τις κουρτίνες μου εδώ και πολύ καιρό. Σήμερα, όμως, θα ανοίξω αυτή την κουρτίνα για να μπει το φως σου μέσα και ό,τι μπορεί να κάνει αυτή η φωνή, θα το κάνει. Γιατί πάντα σε φωνάζαν αρχηγό και στον αρχηγό μπροστά δεν μπορείς να πεις “όχι”, είπε η Χάρις Αλεξίου λίγο πριν τραγουδήσει live μετά από τέσσερα χρόνια, με το κοινό να την αποθεώνει.

Θυμίζουμε πως τον Ιούνιο του 2020 η Χάρις Αλεξίου είχε ανακοινώσει την απόφαση της να σταματήσει το τραγούδι και τις live εμφανίσεις, εξαιτίας της φυσικής φθοράς της φωνής της.

Χαρακτηριστικά, σε σχετική ραδιοφωνική συνέντευξή της στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, η Χάρις Αλεξίου είχε πει: “Έχω απομακρυνθεί από το τραγούδι τελείως. Δεν μπορώ να τραγουδήσω όπως τραγουδούσα παλιά. Και δεν καταδέχομαι να συνεχίσω και να το κάνω αυτό, αν δε μπορώ να το κάνω καλά. Και δεν καταδέχομαι να συνεχίσω και να το κάνω αυτό, αν δε μπορώ να το κάνω καλά. Είπα “δεν σου αξίζει να συνεχίσεις”. Δεν ήταν κάτι απλό, βεβαίως και το πένθησα.

Μπορεί και εγώ να σαμποτάρισα τη φωνή μου. Όταν κατάλαβα πως δεν αποδίδω πια όπως παλιά, να την “έσκαψα” λίγο παραπάνω. Μην είσαι τώρα νούμερο που βγαίνει και προσπαθεί να φτάσει τη νότα. Αφού δεν μπορεί πια η φωνή σου να το βγάλει αυτό, σεβάσου αυτό που έχεις κάνει μέχρι τώρα”.

antenna.gr