Η καλοκαιρινή σεζόν στη Χαλκιδική έχει ξεκινήσει, με το νομό να αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο.

Κάτοικοι, επιχειρηματίες, τουριστικοί πράκτορες, βρίσκονται σε εγρήγορση, επειδή  διαφαίνεται ότι η φετινή χρονιά θα είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες.

Στη Σιθωνία όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων Χαλκιδικής «Ο Αριστοτέλης» Τριαντάφυλλος Παπαϊωάννου, “φαίνεται ότι το έργο του Fly Over δεν έχει επηρεάσει καθόλου, καθώς οι τουρίστες μπορούν να εισέλθουν στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής κινούμενοι από την πλευρά της Νέας Απολλωνίας”.

Το πραγματικό πρόβλημα σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου είναι η αύξηση των τουριστικών καταλυμάτων που ανεβάζει τον ανταγωνισμό και την προσφορά, μοιράζοντας την πίτα της τουριστικής αγοράς σε περισσότερα κομμάτια. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κρατήσεις για τη λεγόμενη υψηλή σεζόν, από Ιούλιο ως Αύγουστο, φτάνουν το 60% για πολλούς ιδιοκτήτες καταλυμάτων.

Η εικόνα στην Κασσάνδρα

Στην Κασσάνδρα τώρα φαίνεται πως η Fly Over. της Θεσσαλονίκης έχει επίσης μικρό αντίκτυπο. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο Ενοικιαζόμενων Δωματίων της Καλλιθέας, “Άμμων Ζευς”, Γιώργο Θωμασούλη, μας δήλωσε ότι στα ενοικιαζόμενα δωμάτια υπάρχει μια μικρή πτώση των κρατήσεων και αφορά τους επισκέπτες που έρχονται με οργανωμένες εκδρομές με λεωφορείο. Κατά τ’ άλλα η κίνηση είναι η αναμενόμενη ως τώρα. “Οι επιχειρήσεις που προφέρουν υψηλές ποιοτικά παροχές έχουν μεγαλύτερη ζήτηση από εκείνες που αρκούνται στα βασικά”, τονίζει ο κ. Θωμασούλης.

Ο εκτιμήσεις του τουριστικού κλάδου, πάντως, αναφέρουν ότι θα έχουμε αύξηση επισκεπτών σε σχέση με το 2023.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Μαργαρίτης