Λουκέτο και σε δεύτερο λούνα παρκ της Κασσάνδρας – Το «παραθυράκι» του νόμου για την άδεια λειτουργίας (VIDEO)

    Κλείνει και το δεύτερο -καθ’ όλα νόμιμο- λούνα παρκ που λειτουργεί στην Κασσάνδρα και συγκεκριμένα στη Σκάλα Φούρκας, ως ένδειξη πένθους για τον χαμό του 19χρονου.

    Μιλώντας στη Σουζάνα Καζάκα, ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος του πανελλαδικού σωματίου της συντεχνίας, δήλωσε πως το λούνα παρκ κλείνει ως ένδειξη πένθους για τον τραγικό χαμό του 19χρονου Γιάννη.

    Παράλληλα, όπως υπογράμμισε ο ίδιος, αρκετά μεγάλη ήταν και η πτώση του τζίρου, καθώς μειώθηκε δραματικά η επισκεψιμότητα, με τον ίδιο να θεωρεί καλύτερο το κλείσιμο της επιχείρησής του για την φετινή σεζόν.

    «Οι Έλληνες που έχουν πρόσβαση στην πληροφορία ήταν παγωμένοι. Οι τουρίστες συνέχιζαν να φέρνουν τα παιδιά τους, αλλά η πτώση του τζίρου ήταν αρκετά μεγάλη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Όσον αφορά στο τι θα έπρεπε να έχει κάποιος επαγγελματίας του κλάδου για να πάρει άδεια λειτουργίας ενός λούνα πάρκ, ο ίδιος επισήμανε πως πρωταρχική είναι η ανεύρεση χώρου που να πληροί τις προδιαγραφές, δηλαδή να έχει ρεύμα -είτε είναι ιδιωτικός είτε δημοτικός χώρος- να έχει έκθεση πυρασφάλειας, να υπάρχει μισθωτήριο συμβόλαιο, να έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος από το υγειονομικό και το τοπογραφικό τμήμα, διότι η θέση των μηχανημάτων δεν μπορεί να αλλάξει. Έπειτα ο επιχειρηματίας πρέπει να πάει στο δήμο για την άδεια.

    Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε και επιβεβαιώθηκε από ειδικό στην εκπομπή «Δεκατιανοί» του ΣΚΑΪ, εάν κάποιος επαγγελματίας μεταβεί στο δήμο ακόμη κι αν δεν έχει συγκεντρώσει τα απαραίτητα έγγραφα μπορεί να λάβει αυτοδικαίως άδεια λειτουργίας, σε περίπτωση που ο δήμος δεν αποφανθεί για τη λειτουργία του εντός 15 ημερών.

    Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κουνατίδης, επιθεωρητής φορέα ελέγχου και πιστοποίησης τόνισε πως είναι σημαντικό αν το πάρκο είναι στο ίδιο σημείο για περισσότερες από 60 ημέρες, δηλαδή αν είναι περιοδεύον ή σταθερό. «Τότε σε ακόμη μικρότερο διάστημα αν καταθέσει την αίτηση και δεν γίνει έλεγχος, λαμβάνει την άδεια», σημείωσε σχετικά, ξεκαθαρίζοντας πως άλλο πράγμα είναι η έγκριση εγκατάστασης και άλλο πράγμα η έγκριση λειτουργίας.

    Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο κ. Καμπαΐλης, ο πατέρας του αδικοχαμένου 19χρονου, επισημαίνοντας πως η ηλεκτροδότηση ενός λουνα παρκ προϋποθέτει την ύπαρξη άδειας λειτουργίας του πάρκου, σύμφωνα με ενημέρωσή του από τη ΔΕΔΗΕ.

    Μάλιστα, το μοιραίο λούνα παρκ είχε ιδιαίτερα κακές αξιολογήσεις στο Google, με τους επισκέπτες του να σχολιάζουν αρνητικά τόσο τα μηχανήματα, όσο και το προσωπικό, το οποίο -σύμφωνα με τους ίδιους- δεν ήταν καταρτισμένο.

    Όπως μετέδωσε ρεπόρτερ του σταθμού από το σημείο, ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι φαίνεται να έκλεβε ρεύμα με γεννήτρια.