Φωτογραφία Αρχείου

Ο νέος δικαστικός χάρτης φέρνει οριστικό κλείσιμο στο Ειρηνοδικείο Κασσάνδρας του οποίου οι υποθέσεις μεταφέρονται πλέον στο Πρωτοδικείο Πολυγύρου. Η εν λόγω συγχώνευση, όπως και για το Ειρηνοδικείο Αρναίας, είχε προκαλέσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία Κασσάνδρας, ενώ μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο είχε εκδώσει και σχετικό ψήφισμα.

Μεταξύ άλλο στο ψήφισμα αναφερόταν ότι «Η κατάργηση του Ειρηνοδικείου, θα έχει άμεσο και αρνητικό αντίκτυπο στην απονομή της Δικαιοσύνης αφού θα αυξηθεί ο όγκος υποθέσεων στο Πρωτοδικείο Πολυγύρου μετά την συγχώνευση, με συνέπεια να μην επιτυγχάνεται ο σκοπός της ταχύτερης και αποτελεσματικότερης απονομής της Δικαιοσύνης. “Πραγματοποιείται δίχως να λαμβάνονται υπόψη, η γεωγραφική ιδιαιτερότητα, οι ελλιπείς συγκοινωνίες και οι μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις των χωριών του Δήμου Κασσάνδρας από τον Πολύγυρο, οι οποίες θα δυσκολέψουν την πρόσβαση στη Δικαιοσύνη των κατοίκων μας”, τονιζόταν.  

Ο δήμος και οι δικαστικοί εκφράζουν φόβους ότι οι υποθέσεις που θα περαιώνονται μόνο από το Πρωτοδικείο Πολυγύρου θα επιφέρουν ταλαιπωρία και κόστος για τους δημότες.