Για τον απολογισμό του Λιμενικού Ταμείου Σιθωνίας μας μίλησε ο πρόεδρος του φορέα Αβραάμ Σαλπικτίδης που ανανέωσε τη θητεία του μετά τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής. Όταν ο ίδιος ανέλαβε το Λιμενικό Ταμείο τα ετήσια έσοδα ήταν 170 χιλ. ευρώ, κι αυξήθηκαν στις 300 χιλ ευρώ ετησίως. Στο παρελθόν, δεν είχε συμμετοχή σε δημόσια έργα, ενώ αυτή τη στιγμή το Λιμενικό Ταμείο απορροφά έργα και κονδύλια προς όφελος του δημότη και επισκέπτη της Σιθωνίας, και όλα αυτά σε συνδυασμό με το έργο που έγινε στις λιμενικές υποδομές, οδήγησαν στο να ηγείται ξανά του οργανισμού, όπως εκτιμά και ο ίδιος.
Το Λιμενικό Ταμείο Σιθωνίας έχει στην αρμοδιότητά του το λιμάνι Νικήτης, τον Όρμο Παναγίας, το Ν. Μαρμαρά, το Πόρτο Κουφό, το Πηγαδάκι Συκιά, και την Αχλάδα στη Σάρτη. Επίσης, έχει και τα παραλιακά μέτωπα, τις χερσαίες ζώνες των λιμένων δηλαδή.
Το κενό μελετητικού έργου ανάγκασε τη διοίκηση του Ταμείου να στραφεί στο πρόγραμμα Φιλόδημος και να εντάξει 350 χιλιάδες ευρώ ώστε να υπάρχουν έτοιμες μελέτες και ώριμες για όλα τα λιμάνια. «Μελέτη στο Πόρτο Κουφό και Ν. Μαρμαρά – με μικρό κομμάτι στην περιοχή του γηπέδου – στην Αχλάδα για τουριστικό καταφύγιο και ανάπλαση, αλλά και στο Πηγαδάκι επίσης μελέτες για επέκταση του δεύτερου λιμενοβραχίονα. Στον Όρμο Παναγίας επιδιώκουμε να ενοποιήσουμε τα δύο καταφύγια, τουριστικό και αλιευτικό ώστε να δημιουργήσουμε μια λιμενολεκάνη. Στη Νικήτη μελετούμε την επέκταση του λιμανιού επίσης», τόνισε ο κ. Σαλπικτίδης σημειώνοντας ότι οι ολοκληρωμένες μελέτες με ορίζοντα τον προσεχή Απρίλιο που ανοίγει αντίστοιχο πρόγραμμα, θα τους βρει σε ετοιμότητα για να υποβάλλουν προτάσεις και να πετύχουν εντάξεις.
«Συγχρόνως και παράλληλα με όλα αυτά, εντάξαμε επίσης 300 χιλ. ευρώ για το Πόρτο Κουφό, και μόλις βγει οριστικός ανάδοχος θα ξεκινήσει η ανάπλαση», ανέφερε ο κ. Σαλπικτίδης προσθέτοντας την πρόοδο εργασιών στο λιμάνι Νικήτης και το πλάνο που θα οδηγήσει το Λιμενικό Ταμείο να εισπράττει έσοδα.
«Στόχος μας ήταν από την αρχή ένα δίκτυο λιμένων που θα είναι πόλος έλξης για τον θαλάσσιο τουρισμό. Ξέρουμε ότι είναι αναγκαίο ώστε κάθε τουρίστας με σκάφος να μπορεί να επισκέπτεται τα λιμάνια και να δέχεται υπηρεσίες σωστές και αναβαθμισμένες», δήλωσε ο κ. Σαλπικτίδης.