Συνάντηση με την Δήμαρχο Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά πραγματοποίησε η Κυριακή Μάλαμα με αντικείμενο, αφενός, το υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού, με το οποίο σχεδιάζεται η σύσταση ενός ιδιόμορφου “ΤΑΙΠΕΔ” για τις ιαματικές πηγές της χώρας κι αφετέρου, την εξέλιξη της πανδημίας στην Κασσάνδρα και τις κοινωνικές ανάγκες της περιοχής.

Όπως υπογραμμίστηκε, με το νέο νομοσχέδιο η κυβέρνηση επιδιώκει οι ιαματικοί πόροι κι οι υποδομές τους να περάσουν σε μία ανώνυμη εταιρία, της οποία οι στόχοι δεν συνάδουν με την κοινωνική ανταποδοτικότητα του ιαματικού τουρισμού.

Το νέο εταιρικό σχήμα που θα διαχειρίζεται τις ιαματικές πηγές ενδέχεται, στο πλαίσιο αυτό, να αποτελεί ένα όχημα για την ιδιωτικοποίηση τους.

Όπως υπογράμμισε η Δήμαρχος Κασσάνδρας, στα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής, ο Δήμος Κασσάνδρας έχει επενδύσει σημαντικότατα ποσά κι έχει δημιουργήσει τουριστικές υποδομές, οι οποίες αποτελούν περιουσιακό στοιχείο των δημοτών.

Η Κυριακή Μάλαμα, από την πλευρά της τόνισε ότι είναι αντίθετη σε κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση των ιαματικών πηγών της Χαλκιδικής, επανέλαβε ότι τα Λουτρά της Αγίας Παρασκευής θα πρέπει να στηρίζουν την τοπική ανάπτυξη και την απασχόληση, ενώ δεσμεύτηκε για όλες τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές δράσεις, μαζί με την κοινωνία της Κασσάνδρας, σε περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει το σχετικό νομοθέτημα.

Ως προς τα ζητήματα της διαχείρισης της πανδημίας και της οικονομίας τονίστηκε η ανάγκη να δημιουργηθεί άμεσα εμβολιαστικό κέντρο στο Κέντρο Υγείας της Κασσανδρείας, ενώ τέθηκε επί τάπητος και το θέμα της λειτουργίας των σχολείων του Δήμου, με δεδομένη την κινητικότητα που προκύπτει από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι έρχονται καθημερινά για μάθημα από επιβαρυμένες περιοχές εκτός Δήμου.

Τέλος, σε ότι αφορά την τουριστική περίοδο, τονίστηκε η ανάγκη για επανασχεδιασμό της διαδικασίας εμβολιασμού, ώστε να μπορέσουν να εμβολιαστούν εργαζόμενοι κι επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με κόσμο, για να μπορέσει να λειτουργήσει η τουριστική οικονομία, με δεδομένο ότι δεν αντέχει η οικονομία της Χαλκιδικής ακόμα μία χαμένη χρονιά.