Ολονύχτια ήταν η επιχείρηση των μηχανημάτων έργου της αντιπεροφέρειας Χαλκιδικής, που έδωσε μεγάλη έμφαση στην Τορώνη λόγω των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει η περιοχή.
Όπως αναφέρει η αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Ζωγράφου, μιλώντας στο Xalkidikipolitiki, 4 μηχανήματα δουλεύουν σε όλο το οδικό κύκλωμα Σιθωνίας, και από τις δύο πλευρές χαμηλά στην ενότητα Τορώνης, καθώς σημειώνονται διαρκείς κατολισθήσεις. «Από τη μια μαζεύουμε πέτρες, βράχια κλπ και από την άλλη ξαναπέφτουν», αναφέρει.
Στη Σιθωνία από χθες το βράδυ βρίσκονται μηχάνημα του στρατού και της πυροσβεστικής, λόγω του μεγάλου όγκου νερού της βροχής. Η Τορώνη, όπου κατέρρευσε η γέφυρα, απασχολεί την αντιπεριφέρεια. «Ξεκινήσαμε ενέργειες για μελέτη και ό,τι απαιτείται αναφορικά με τη γέφυρα. Αν δεν καθαρίσει η Τορώνη δεν θα είναι προσπελάσιμος ο δρόμος», επεσήμανε νωρίτερα η κα. Ζωγράφου σημειώνοντας ότι η αντιπεριφέρεια συνέδραμε στο έργο του δήμου, που ήδη είχε μηχανήματα στους δρόμους.
Στην ίδια περιοχή της Σιθωνίας, χρειάστηκε να γίνουν δέκα απεγκλωβισμοί, κυρίως ηλικιωμένων, υπό τον κίνδυνο πλημμύρας και όχι για κάτι πιο σοβαρό. Στο Ν. Μαρμαρά υπήρξε και μια περίπτωση νέου ατόμου που του ζητήθηκε να φύγει, αλλά δεν δέχτηκε.
Στον δήμο Αριστοτέλη, επίσης επιχείρησαν μηχανήματα έργου της αντιπεριφέρειας, όπως και στον δρόμο Πλανών – Πολυγύρου.
«Σε γενικές γραμμές τα ρέματα άντεξαν, όπως διαπιστώσαμε παρακολουθώντας όλη τη νύχτα», δήλωσε η κα. Ζωγράφου.