Κυκλοφόρησε το 36ο τεύχος του περιοδικού ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ, επισήμου οργάνου του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, που ιδρύθηκε το 1903 και εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, με ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ και ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ σε όλες τις έδρες των Καποδιστριακών Δήμων και ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ σε όλα τα χωριά της Χαλκιδικής, με σκοπό την έρευνα και την ανάδειξη της ιστορίας, της παράδοσης, του πολιτισμού, των φυσικών καλλονών της Χαλκιδικής κλπ. και την καλλιέργεια των Χαλκιδικιωτών και φίλων μας.
Και το τεύχος αυτό έχει πολλά και ενδιαφέροντα ποικίλα άρθρα γραμμένα από ειδικούς, που αναφέρονται στη Μακεδονία, στη Χαλκιδική και όχι μόνο. Συνεργάτες στο τεύχος είναι καθηγητές Πανεπιστημίου, φιλόλογοι, ιατροί, και άλλοι επιστήμονες. Σε αρκετές σελίδες επίσης απλώνεται η δράση του Παγχαλκιδικού το τρίμηνο που μας πέρασε και στο τέλος δημοσιεύεται το πρόγραμμα εκδρομών και εκδηλώσεων του Δ΄τριμήνου 2018..
Στο τεύχος αυτό αντί κυρίου άρθρου δημοσιεύεται το ψήφισμα του Δ.Σ. που αναφέρεται στη συμφωνία των Πρεσπών και ακολουθεί ένα ακόμα άρθρο για το ίδιο θέμα.
Όπως είναι γνωστό ο ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ εκδίδεται με χορηγίες ιδιωτών και φορέων από την αρχή της κυκλοφορίας του (2009) μέχρι σήμερα Του παρόντος τεύχους χορηγός είναι ο οφθαλμίατρος κ. Λεωνίδας Μαυρουδής, Διευθυντής και επιστημονικός υπεύθυνος της Οφθαλμολογικής Κλινικής Ημερήσιας Φροντίδας «ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ» (Τσιμισκή 43, Θεσσαλονίκη), που τυγχάνει επίλεκτο μέλος του Συλλόγου μας.
Σήμερα ζητείται χορηγός για το επόμενο 37ο τεύχος που θα κυκλοφορήσει τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου 2018 και θα είναι αφιερωμένο στο θέμα ΕΛΙΑ-ΛΑΔΙ.
Τέλος υπενθυμίζουμε ότι το περιοδικό τυπώνεται σε 2.500 αντίτυπα και αποστέλλεται δωρεάν, πέρα από τα τακτικά και επίτιμα μέλη, στα Σχολεία όλων των βαθμίδων της Χαλκιδικής, στους Δήμους (Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους), στις Κοινότητες, στους Πολιτιστικούς και Κοινωνικούς Συλλόγους των χωριών και κωμοπόλεων και σε όλες τις υπηρεσίες του Νομού Χαλκιδικής. Επίσης στέλνεται δωρεάν σε όλες τις Μονές του Αγ.΄Ορους και της Χαλκιδικής, σε εξέχουσες προσωπικότητες, στις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες της Ελλάδος και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Παγχαλκιδικού www.panchalkidikos.gr.