Φωτογραφία Αρχείου

Oδήμαρχος Προσοτσάνης, Θεόδωρος Αναστασιάδης, μίλησε στο Real.gr για τον πατέρα Αριστείδη Παπαδόπουλο και για τα μέτρα που λήφθηκαν από τον Δήμο και την Εκκλησία.

«Ήταν πάρα πολύ αγαπητός σε πάρα πολύ κόσμο. Αρκεί να σας πούμε ότι τα πνευματικά του παιδιά ήταν πάνω από 2.000. Υπήρχε προσέλευση κόσμου. Η τοπική κοινωνία συνειδητοποιημένοι και ειδοποιημένοι να κρατήσουν τα μέτρα και ό,τι προβλέπει το πρωτόκολλο τα κράτησε το επικοινωνία από το Σάββατο υπήρχε μία αρκετά μεγάλη ροή, μπορεί και πάνω από 1000 άτομα. Μέσα στην εκκλησία δεν υπήρχαν παραπάνω από 6-7 άτομα. Ο συγκεκριμένος ιερέας, ήταν ένα ιερό πρόσωπο, δεν υπήρξαν ακρότητες αλλά δεν μπορούσες να αποτρέψεις τον ξένο κόσμο να έρθει»

Τον συνωστισμό κατά την διάρκεια της κηδείας παραδέχτηκε και ο επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης Ζιχνών και Νευροκοπίου, Πατέρας Γεώργιος Βαμβακίδης που μίλησε στο Real.gr.

«Από την ώρα που έγινε η εξόδιος ακολουθία μέσα στον Ιερό Ναό υπήρχαν 14-15 άτομα, φορώντας όλοι μάσκες. Πέριξ της εκκλησίας και στην πλατεία υπήρχε πάρα πολύς κόσμο, υπήρχαν φαινόμενα συνωστισμού, αιφνιδιαστήκαμε με αυτή την κίνηση την στιγμή που υπάρχουν απαγορευτικά μέτρα από νομό σε νομό. Η εκκλησία δεν φέρει ευθύνη για αυτό, τηρήσαμε όλα τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται από τις κυβερνητικές αποφάσεις και τις εντολές τις ιεράς συνόδου. Αν δεν επιδείξουμε την ατομική ευθύνη, η ανευθυνότητα γίνεται επικίνδυνη για τον συνάνθρωπο μας».

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε την Πέμπτη στο χωριό Μικρόπολη στη Δράμα και διενήργησε τα πρώτα rapid test στους κατοίκους, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν ενθαρρυντικά.