Για την απώλεια του πρώην δημάρχου Πολυγύρου Αστέριου Ζωγράφου η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Κατερίνα Ζωγράφου αναφέρει τα εξής:

“Αποχαιρετούμε σήμερα έναν άνθρωπο που άφησε ανεξίτηλο σημάδι στη Χαλκιδική. Αποχαιρετούμε τον αγαπητό μας Αστέριο (Στέργιο) Ζωγράφο. Τον άνθρωπο που υπηρέτησε με αφοσίωση και αίσθημα καθήκοντος την αυτοδιοίκηση ως Δήμαρχος (Αρναίας και Πολυγύρου) αλλά και ως Νομάρχης Χαλκιδικής, χαρίζοντας χρόνια προσφοράς και αφοσίωσης.

Η πορεία του ήταν γεμάτη με επιτεύγματα και ανιδιοτελείς πράξεις, καθώς πάντοτε έβαζε το καλό των συμπολιτών του πάνω από το προσωπικό του συμφέρον. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο Δήμαρχος και Νομάρχης Αστέριος Ζωγράφος, εργάστηκε ακούραστα για να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή μας, υλοποιώντας έργα υποδομής, προωθώντας την εκπαίδευση και την κοινωνική συνοχή, και ενισχύοντας τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Οι συνεργάτες του θυμούνται έναν άνθρωπο με όραμα και αποφασιστικότητα, που μπορούσε να εμπνεύσει και να οδηγήσει την ομάδα του προς την υλοποίηση των στόχων τους. Όλοι μας θυμόμαστε έναν άνθρωπο προσιτό και ανοιχτό, πάντοτε έτοιμο να ακούσει και να βοηθήσει. Ήταν εκείνος που ήξερε να βρει λύσεις και να ενώνει τις δυνάμεις όλων για το κοινό καλό.

Ο δικός μας Στέργιος από την Αρναία ήταν όχι μόνο ένας ικανός ηγέτης, αλλά και ένας άνθρωπος με πνευματική καλλιέργεια. Η αγάπη του για τον τόπο του και τους ανθρώπους του ήταν ανεξάντλητη και τον καθοδηγούσε σε κάθε του βήμα. Η απώλειά του αφήνει ένα κενό που δύσκολα θα μπορέσει να καλυφθεί, αλλά το έργο του και η μνήμη του θα ζουν πάντα στις καρδιές μας.

Ας κρατήσουμε ζωντανές τις αξίες και τα ιδανικά που πρέσβευε και ας συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με το ίδιο πάθος και την ίδια αφοσίωση που εκείνος έδειξε, ώστε να τιμήσουμε τη μνήμη του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει και ας αναπαυθεί εν ειρήνη”.