Κατατέθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης (19/9) επισήμως το πόρισμα του διορισμένου πραγματογνώμονα για τα αίτια της τραγωδίας στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Το τελικό πολυσέλιδο πόρισμα για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος στις 19 Αυγούστου στο λούνα παρκ, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος από τη Βέροια, κατατέθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κασσάνδρας από τον πραγματογνώμονα κ. Λάμπρο Σαββόπουλο.

Σύμφωνα με πηγές, κινείται καταρχήν στους άξονες που αναφερόταν το σημείωμα που είχε καταθέσει ο ίδιος πραγματογνώμονας στην Αστυνομία τις προηγούμενες ημέρες, με τα πρώτα του συμπεράσματα, δηλαδή ότι το δυστύχημα προκλήθηκε όταν έσπασε η μεταλλική βάση της καμπίνας του παιχνιδιού. Το παιχνίδι ήταν το Baby Dance, όπου κάθισε ο 19χρονος με τον αδερφό του και έσπασε η μισή καρέκλα και εκσφενδονίστηκε, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του.

Eπίσης αναφέρεται ότι η θραύση της μεταλλικής βάσης οφείλεται σε εκτεταμένη διάβρωση, αλλά και στην παλαιότητα των στηριγμάτων. Αυτό δηλαδή που αναφέρει από την πρώτη στιγμή και ο πατέρας του 19χρονου, που βρέθηκε και ο ίδιος στο σημείο, ότι όλα τα στηρίγματα ήταν σάπια, πως επρόκειτο για μία ιδιοκατασκευή με συρραφή διαφόρων εξαρτημάτων και ότι το δυστύχημα μπορούσε να προβλεφθεί και να αποφευχθεί με έναν έλεγχο.

Σύμφωνα με το ertnews.gr, και η έκθεση της εταιρείας που πιστοποιεί παιχνίδια λούνα παρκ, η οποία διενήργησε τον έκτακτο τεχνικό έλεγχο στο λούνα παρκ, ύστερα από αίτημα που είχε κάνει ο πατέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πολυγύρου στην αρχή και μετά στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, αίτημα που τελικά είχε γίνει δεκτό, διαπίστωσε παρομοίως ότι το μηχάνημα δεν ήταν κατασκευασμένο σύμφωνα με τα πρότυπα ενός κανονικού μηχανήματος.

Η κατάθεση του πορίσματος σηματοδοτεί δικαστικές εξελίξεις στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας και συγκεκριμένα αναμένεται το επόμενο διάστημα να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην Αστυνομία τόσο ο ιδιοκτήτης, ο χειριστής του μηχανήματος, ο μηχανικός και όσοι άλλοι εμπλεκόμενοι ζητηθεί από τον εισαγγελέα να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις ως ύποπτοι.