Φωτογραφία Αρχείου

Νέο κύμα κακοκαιρίας που έχει ονομαστεί Cassandra, αναμένεται να χτυπήσει τη χώρα από σήμερα το απόγευμα – βράδυ και θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες, με τα φαινόμενα να επηρεάζουν περιοχές της χώρας μέχρι και τη Δευτέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Αν και σήμερα θα είναι μια μέρα με ήπιες καιρικές συνθήκες, προς το απόγευμα και το βράδυ θα ενταθούν τα φαινόμενα και το βράδυ προς το βόρειο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά παραθαλάσσια τμήματα της χώρας θα υπάρξουν ισχυρές καταιγίδες, αναφέρει αρχικά.

Αύριο, Παρασκευή, το χαμηλό βαρομετρικό θα κινηθεί πιο ανατολικά τμήματα και θα απασχολήσει τη δυτική Ελλάδα.

Καλοκαιρινό το σκηνικό σήμερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Ο υδράργυρος πάντως και σήμερα θα θυμίζει καλοκαίρι με θερμοκρασίες κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική δεν αναμένεται κάτι αξιόλογο με την ημέρα να κυλά με ηλιοφάνεια και αραιές συννεφιές προς το βράδυ. Οι άνεμοι στρέφονται σε νότιους με 4-5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία ξεκινά από τους 17 και θα φτάσει μέχρι τους 28.

Αντίστοιχο είναι και το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη, με την θερμοκρασία να φτάνει μέχρι τους 26-27 βαθμούς αργά το μεσημέρι.

Αναμένεται μεγάλος όγκος νερού – Ποιες περιοχές θα σαρώσει η κακοκαιρία

Το κύμα κακοκαιρίας που έρχεται αναμένεται να δώσει μεγάλους όγκους νερού ιδιαίτερα προς τη δυτική Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα χαμηλό βαρομετρικό από την περιοχή της Ιταλίας που θα μετατοπιστεί προς τα ανατολικά – βορειοανατολικά και μέχρι την Δευτέρα θα απασχολήσει ένα μεγάλο τμήμα της χώρας, με τον μεγαλύτερο όγκο νερού να αναμένεται στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα, ενώ από την Κυριακή τα έντονα φαινόμενα θα μετατοπιστούν προς την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, ενώ θα κάνει πέρασμα και από άλλες περιοχές το Σάββατο, αλλά με ήπια φαινόμενα.

Κακοκαιρία αλλά ζέστη με 30άρια – Πότε θα βρέξει στην Αττική

Το κύμα κακοκαιρίας θα ανεβάσει ωστόσο τον υδράργυρο αύριο, Παρασκευή και το Σάββατο ιδιαίτερα στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη, με θερμοκρασίες μέχρι και 34 βαθμούς!

Στην Αττική να περάσει το μεσημέρι του Σαββάτου με μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες.

Χρειάζεται προσοχή, όπως τονίζει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τις επόμενες ημέρες καθώς η κακοκαιρία θα αφήσει μεγάλο όγκο νερού.

ethnos.gr