Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 31 Μαρτίου και ώρα 19:00, στο Υπουργείο Υγείας, από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Η ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας και των μέτρων κατά του κορωνοϊού, αναμένεται αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των ειδικών.

Μία πολύ δύσκολη εξίσωση καλείται να λύσει η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει, για να αποφασίσει εάν θα δώσει το πράσινο φώς για το άνοιγμα των σχολείων και των δραστηριοτήτων.

Από τη μία  δηλαδή είναι η επιθυμία της Κυβέρνησης ,για σταδιακό άνοιγμα, ενώ στον αντίποδα βρίσκεται η μαζικότητα των κρουσμάτων, η αύξηση των διασωληνωμένων καθώς και η αύξηση στον ημερήσιο αριθμό θανάτων που βλέπουμε τα τελευταία 24ωρα. Δηλαδή τα σκληρά νούμερα, που δεν πάνε καλά.

Διχασμένοι οι ειδικοί 

Οι δύο αυτές τάσεις έχουν διχάσει και τα μέλη της Επιτροπής και πρέπει να πούμε ότι είναι αρκετοί αυτοί ,οι οποίοι θεωρούν πολύ παρακινδυνευμένο, οποιοδήποτε άνοιγμα ειδικά μετά τον σοκαριστικό χθεσινό αριθμό κρουσμάτων ,σχεδόν 4.500 περιστατικά, εκ των οποίων τα μισά στην Αττική. Μια πολύ ανησυχητική εικόνα που αποδίδεται τόσο στις μετακινήσεις που έγιναν το τριήμερο της Καθαρας Δευτέρας όσο και στη διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών. Βέβαια η πιο αισιόδοξη προσέγγιση μελών της επιτροπής,  στηρίζεται κυρίως στην επικείμενη έναρξη μαζικών self tests , ένα σημαντικό επιδημιολογικό εργαλείο που ευελπιστείται ότι θα αναχαιτήσει τον ιό και θα επιτρέψει τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας και της κοινωνίας καθώς και στην εκτίμησή ότι η επιδημία έχει φτάσει στην κορύφωσή της και θα υπάρξει ύφεση τις επόμενες εβδομάδες

Με πληροφορίες από real.gr