pixabay

Κάλεσμα προς τους κατοίκους του Νέου Μαρμαρά, προκειμένου να συζητήσουν το ζήτημα λειτουργίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή, απευθύνει ο δήμαρχος Σιθωνίας, Ιωάννης Μαλλίνης.

«Οι τροποποιήσεις που έγιναν στη νομοθεσία για τα κέρδη των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, άνοιξαν τον δρόμο να φυτρώνουν κεραίες μέσα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, αδιαφορώντας για την τεράστια ζημιά που προκαλούν στην υγεία αυτών των κατοίκων η λειτουργία των κεραιών.

Άνοιξαν την όρεξη επίσης σε ιδιοκτήτες κτιρίων, που μπροστά στο οικονομικό όφελός τους, αδιαφορούν για τις επιπτώσεις στην υγεία των συμπολιτών τους.

Φορείς, όμως, όπως ο δήμος, έχουμε τεράστιες ευθύνες για στην ασφάλεια των πολιτών και δεν μπορούμε να συμπεριφερθούμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα, όταν ότι η λειτουργία των κεραιών συνιστά υγειονομική «βόμβα».

Θεωρούμε ότι η πολύ υψηλή ακτινοβολία που εκπέμπουν αποτελεί μεγάλο κίνδυνο με απρόβλεπτες επιπτώσεις για την υγεία των οικογενειών μας και κυρίως των παιδιών μας.

Η λειτουργία τους μέσα σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή σημαίνει σοβαρή απειλή για όσους κατοικούν σε μια περίμετρο έως 300 μέτρα περίπου από την βάση της, πολύ περισσότερο για αυτούς που τα σπίτια τους και τα διαμερίσματά τους βρίσκονται σε απόσταση μόνο λίγων δεκάδων μέτρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή υπάρχουν δυο σχολικές μονάδες», σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανάρτηση.

«Καλούμε προς συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα τους κατοίκους ,του Ν.Μαρμαρά την Δευτέρα 7/10/2024 και ώρα 19:00μ.μ στο κοινοτικό κατάστημα.

Μόνο, όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να δώσουμε λύση και να απομονώσουμε περιστατικά αισχροκέρδειας σε βάρος της δημόσιας υγείας καθώς και να ενεργοποιήσουμε ανεξάρτητους φορείς ώστε να κάνουν μετρήσεις και να έχουμε σωστά αποτελέσματα», καταλήγει.

*Φωτογραφία αρχείου