Πηγή: X

Ένοπλη επίθεση, την οποία οι ισραηλινές αρχές χαρακτήρισαν τρομοκρατική, έγινε στον κεντρικό σταθμό λεωφορείων της Μπερ Σεβά στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις αρχές, ένα άτομο σκοτώθηκε -μία 25χρονη που υπέκυψε στα τραύματά της- και ακόμη δέκα τραυματίστηκαν όταν ο δράστης άνοιξε πυρ.

Δύο από τους τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση, τρεις σε σοβαρή κατάσταση και πέντε ελαφρύτερα. Όλοι έχουν μεταφερθεί σε κοντινό νοσοκομείο.

Ο δράστης της επίθεσης εξουδετερώθηκε από άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας που τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν.

Η επίθεση έρχεται λίγες ημέρες μετά την επίθεση στο Τελ Αβίβ, στην οποία έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας, ο 26χρονος Ιωνάς Καρούσης. Την ευθύνη για εκείνη την επίθεση είχε αναλάβει η Χαμάς.

Η επίθεση στο Τελ Αβίβ σημειώθηκε καθώς το Ιράν εκτόξευσε περίπου 200 πυραύλους στο Ισραήλ, στέλνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε δημόσια καταφύγια.

Το Ισραήλ και η Χαμάς βρίσκονται σε πόλεμο στη Γάζα από την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 1.205 ανθρώπων, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία του Ισραήλ.

Η στρατιωτική εκστρατεία αντιποίνων του Ισραήλ έχει σκοτώσει τουλάχιστον 41.870 ανθρώπους στη Γάζα, στην πλειονότητά τους άμαχοι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της περιοχής που διαχειρίζεται η Χαμάς. Τα Ηνωμένα Έθνη δήλωσαν ότι τα στοιχεία είναι αξιόπιστα.

Πηγές: kathimerini.gr, ertnews.gr