Στην πρώτη -και μοναδική όπως δηλώνει- επιλογή της και μάλιστα 5η στη σειρά κατάταξης κατάφερε να εισαχθεί η χαλκιδικιώτισσα Μαρία Τσακίρογλου.

Μία ημέρα μόλις μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, η νεαρή αριστούχα μαθήτρια από τα Νέα Πλάγια κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό της και να μπει στο τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ.

Η Μαρία συγκέντρωσε 19.025 μόρια στις πανελλήνιες εξετάσεις και 19 8/10 στις ενδοσχολικές εξετάσεις και τώρα βάζει πλώρη για την πόλη της Θεσσαλονίκης προκειμένου να ζήσει αυτό για το οποίο κόπιασε σκληρά.

Μιλώντας στο Xalkidikipolitiki μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής εξέφρασε τη χαρά της για την εκπλήρωση του ονείρου της, αν και -όπως δηλώνει- περίμενε να βρίσκεται υψηλότερα στην κατάταξη.

«Ήταν η πρώτη μου επιλογή. Ουσιαστικά ήταν το μόνο που ήθελα από αυτή την κατεύθυνση. Νιώθω χαρούμενη. Βέβαια δεν έπαθα κάποιο σοκ, γιατί λόγω των αποτελεσμάτων ήμουν σίγουρη ότι θα περνούσα. Δε μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό. Είμαι, όμως, πολύ χαρούμενη που μπήκα στην πεντάδα. Βέβαια βάσει της βαθμολογίας μου περίμενα να ήμουν υψηλότερα στην κατάταξη. Προφανώς και δε με ενοχλεί, και μόνο που πέρασα είμαι χαρούμενη. Φαντάζομαι ότι τη δήλωσαν πάρα πολλά άτομα αυτή τη σχολή γιατί έχει μεγάλη άνοδο τα τελευταία χρόνια. Είμαι πολύ ικανοποιημένη», αναφέρει μεταξύ άλλων.