Οι γονείς ενός 11χρονου αναζητούν συμβατό δότη για τον γιο τους. Η Κική Νανάκου και ο Κώστας Γουναρίδης τα τελευταία χρόνια ζούνε έναν Γολγοθά από την στιγμή, που έμαθαν πως και τα δύο παιδιά τους πάσχουν από μια σπάνια ασθένεια, την χρόνια κοκκιωματώδη νόσο.

Πρώτα διαγνώστηκε ο μεγάλος τους γιος και όταν εξέτασαν τον μικρό, για να μπορέσει να γίνει δότης μυελού για να σωθεί ο αδερφός του, τότε έμαθαν ότι νοσεί και το δεύτερο παιδί τους κάτι εξαιρετικά σπάνιο στα παγκόσμια χρονικά.

Για το μεγάλο τους παιδί βρέθηκε συμβατός δότης, δυστυχώς όμως όχι για τον 11χρονο Μανώλη.Για αυτό το σκοπό καλούν τον κόσμο να σταθεί στο πλευρό τους και να έρθουν το Σάββατο στην Καλαμαριά όπου η εθελοντική οργάνωση «Χάρισε ζωή» θα κάνει δειγματοληψίες.

«Αυτή η ασθένεια που έχουν τα παιδιά μου, ο ένας έγινε καλά, καθώς έγινε η μεταμόσχευση, για τον άλλο το μικρό μου. Με αυτή τη νόσο το ανοσοποιητικό τους είναι στο μηδέν. Αν μπει κάποιο μικρόβιο μέσα, και τους χτυπήσει στο κεφάλι ή στην καρδιά, τότε αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά θα έχουν «φύγει» χωρίς να το πάρουμε χαμπάρι. Χρειάζονται μόσχευμα, μυελό των οστών. Το ένα έγινε καλά, να γίνει και το άλλο. Ο μικρός ζει με τα φάρμακα και με το γιατρό, 24 ώρες το 24ωρο», όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η μητέρα των παιδιών.

Από την πλευρά του ο πατέρας των παιδιών, Κώστας Γουναρίδης, ανέφερε: «Η ασθένεια από μόνη της είναι πάρα πολύ σπάνια. Έγιναν ειδικές εξετάσεις στο εξωτερικό και από εκεί ανακαλύφθηκε ότι έχουμε, με τη γυναίκα μου, το ίδιο γονίδιο, το οποίο έγινε μετάλλαξη και έγινε αυτή η ασθένεια. Για το πρώτο παιδί βρέθηκε μόσχευμα από την παγκόσμια τράπεζα. Αύριο θα γίνει μια εθελοντική δράση για δότες μυελού των οστών. Με αφορμή το δικό μας το παιδί, αυτή η προσπάθεια γίνεται και για άλλα παιδάκια, και άλλους ανθρώπους που έχουν ανάγκη μυελό των οστών και είναι στην αναμονή για ένα συμβατό δότη. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτές τις δράσεις για να βοηθήσουμε και την παγκόσμια λίστα δοτών».

Οι εθελοντές θα βρίσκονται το Σάββατο από τις 11.00 έως τις 14.00 το μεσημέρι στην Στρατηγού Στ.Σαράφη 79, στην Καλαμαριά, ενώ καθημερινά γίνονται δειγματοληψίες στα νοσοκομεία Παπανικολάου και ΑΧΕΠΑ.