Θεμελιώθηκε στην Καλλιθέα το νέο κλειστό Γυμναστήριο που πρόκειται να κατασκευαστεί και να παραδοθεί στις ομάδες μπάσκετ της περιοχής. Στην τελετή θεμελίωσης η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένη που μπήκαν πλέον οι βάσεις για ένα έργο σχεδόν απενταγμένο όπως τόνισε, και για το οποίο χρειάστηκε πολύ βοήθεια από την ΑΝΕΤΧΑ και πολλούς άλλους για να προχωρήσει. «Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην αντιδήμαρχό μου τη Φωτεινή Μίζογλου που από κοινού κάναμε έναν τεράστιο αγώνα για αυτό το έργο. Το αφιερώνω στα παιδιά του δήμου Κασσάνδρας και δεσμεύομαι ότι θα προσπαθήσω για το επόμενο κλειστό, πιο μεγάλο και με καλύτερες προδιαγραφές. Ευχαριστώ τον Γ. Πασαλή από την Αναπτυξιακή για τις δύσκολες και συντονισμένες ενέργειες», δήλωσε η δήμαρχος.
Ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Γιώργος Πασαλής ανέφερε επίσης ότι το έργο πέρασε από χίλια κύματα και κινδύνεψε να χαθεί. «Ένα μεγάλο ευχαριστώ και από μένα προς τη δήμαρχο. Επίσης να ευχαριστήσουμε και τον εργολάβο αλλά και τα παιδιά της Ομάδας Πευκοχωρίου και τους συνεργάτες μας για τις επίπονες προσπάθειες που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα», τόνισε ο ίδιος.
«Είναι όνειρο ζωής για μας. Το γήπεδο είναι το σπίτι που αποκτάμε, και θεωρούμε ότι οι δυνατότητες της ομάδας μας θα μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα. Είναι γήπεδο που θα φιλοξενεί αγώνες. Υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υποδομές στον σχεδιασμό του και θα το χρησιμοποιήσουμε ως έδρα στο εξής. Μέσα από τα τμήματα υποδοχής πολλοί γονείς θα φέρουν ξανά τα παιδιά τους κοντά στο άθλημα», δήλωσε ο γ.γ. του ΚΑΟΧ Μαργαρίτης Παπαστεφάνου.
«Νομίζω ότι ανταμείφθηκαν οι κόποι όλων. Θα είναι πόλος έλξης για τα παιδιά και τους νέους στην περιοχή μας», είπε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος έργων Βασίλης Στακινός.
«Είναι η στιγμή που χαίρεσαι το να ασχολείσαι με την Αυτοδιοίκηση. Είναι ένα γήπεδο που έγινε με τόλμη και θάρρος από τρεις ανθρώπους. Ο ένας είναι ο πρώην αντιδήμαρχός μας ο Θωμάς Κοντός που πήρε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού την έγκριση για γήπεδο και όχι προπονητήριο. Ο Γιάννης Βαλασάκης επίσης που έκανε την αρχιτεκτονική μελέτη με τις ανάλογες προδιαγραφές και ο Λευτέρης Σαράντης που εκπόνησε τη στατική μελέτη ώστε να βγει, βάσει προϋπολογισμού, γήπεδο και όχι προπονητήριο», σημείωσε στις δηλώσεις του ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Κυρίτσης.
Τι προβλέπει το χρονοδιάγραμμα
Παράδοση μέχρι το 2023 προβλέπει το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει για το κλειστό. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, ο αγωνιστικός χώρος θα είναι περίκλειστος με πλαγιοκαλύψεις από πολυουρεθανικό πάνελ αλουμινίου.
Στον ανοιχτό χώρο θα υπάρχουν κυλιόμενες- συρταρωτές κερκίδες με διαζώματα χωρητικότητας περίπου 180 ατόμων.
Ο χώρος των βοηθητικών λειτουργιών θα είναι κλειστός και θα περιλαμβάνει είσοδο, το χώρο υποδοχής-ελέγχου, κυλικείο, ιατρείο–φυσικοθεραπευτήριο, WC, WC AMEA, δύο αποδυτήρια, ξεχωριστό αποδυτήριο ΑΜΕΑ και αποθήκη-γραφείο προπονητή.