Πάνω από τετρακόσια άτομα συνολικά παρακολούθησαν χθες βράδυ τις δυο συναυλίες μουσικής που πραγματοποιήθηκαν στα καταστήματα Φούρνος Λεμονή στην Πυλαία Θεσσαλονίκης και στη Χανιώτη Κασσάνδρας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Άρτου. Οι συναυλίες, που εντάσσονται στις δράσεις της Εβδομάδας Άρτου, διοργανώθηκαν σε συνεργασία με τη Rock Band του Δημοτικού Ωδείου Πυλαίας-Χορτιάτη και με το Δημοτικό Ωδείο της Κασσάνδρας.

Συγκεκριμένα, οι δυο φούρνοι μεταμορφώθηκαν για μια νύχτα σε μουσικές σκηνές, ενώ από το πρωί προσφερόταν Κασσανδρινός Άρτος σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας. Στη Χανιώτη, η συναυλία ξεκίνησε στις 18:30 με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Κασσάνδρας, όπου για σαράντα λεπτά έπαιζε κλασικά ορχηστρικά κομμάτια. Τη σκυτάλη πήρε η Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής του Ωδείου η οποία με ρεπερτόριο κυρίως παλιά λαϊκά ελληνικά τραγούδια ξεσήκωσε τον κόσμο, ο οποίος έστησε χορό στο μεγάλο πεζοδρόμιο. Γονείς με τα παιδιά τους, ζευγάρια και νεαρές παρέες φίλων, διασκέδασαν για περίπου μια ώρα.

Η άλλη συναυλία, στην Πυλαία, απέναντι από τα Κεραμεία Αλλατίνη, ξεκίνησε στις 19:00. Oι νεαροί μαθητές της Rock Band του Δήμου Ωδείου Πυλαίας-Χορτιάτη, υπό την καθοδήγηση της Μαρίας Γεωργιάδου, γέμισαν τη νύχτα με ξένα τραγούδια από τις δεκαετίες του 50’ και του 60’. Στο πάρτι που στήθηκε εντός κι εκτός του καταστήματος, υπό το φως ενός ολόγιομου φεγγαριού, οι παρευρισκόμενοι άκουσαν κομμάτια του Elvis Presley, της Lesley Gore, τoυ αμερικάνικου συγκροτήματος The Mamas & the Papas, κ.ά.

«Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου στις δυο συναυλίες στα καταστήματα μας στην Πυλαία και στη Χανιώτη Κασσάνδρας ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και μας έδωσε κουράγιο για να συνεχίσουμε τις κοινωνικές δράσεις. Οπότε, είμαστε διπλά χαρούμενοι. Πρώτον, γιατί οι συντοπίτες μας στη Χαλκιδική και ο κόσμος στη Θεσσαλονίκη είχαν μια όμορφη και πολύ διαφορετική βραδιά. Δεύτερον, διότι νιώθουμε κι εμείς ότι συμβάλλουμε λίγο, στον βαθμό που μας αναλογεί, στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, υποστηρίζοντας μέσω της Εβδομάδας Άρτου το 10ο Δημοτικό Σχολείο Βαρηκόων Θεσσαλονίκης. Θα επιμείνουμε σε πρωτοβουλίες που προσφέρουν στην κοινωνία», σημείωσε ο Μιχάλης Λεμονής, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Η Βίκυ Κανέλλου, Αντιδήμαρχος Διεθνών Σχέσεων, Τεχνών & Αθλητικής Ανάπτυξης του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, δήλωσε ότι «με μεγάλη μας χαρά συμμετείχαμε με τη Rock Band του Δημοτικού Ωδείου Πυλαίας-Χορτιάτη στην κοινωνική πρωτοβουλία το Ψωμί είναι η Τέχνη μας. Πρώτον, είναι σημαντικό για την κοινωνία μας ο πολιτισμός να στηρίζεται συνεχώς με κάθε τρόπο. Συνεπώς, το γεγονός ότι η μουσική μπήκε σε καταστήματα μαζικής εστίασης δεν είναι μόνο μια συμβολική πράξη, αλλά και μια πρωτοβουλία που μπορεί να εμπνεύσει τον κόσμο, και ειδικά τα παιδιά, να ασχοληθούν με τη μουσική. Δεύτερον, η τοπική αυτοδιοίκηση έχει χρέος να στέκεται αρωγός σε προσπάθειες που συμβάλλουν στην καλλιέργεια και στη διάδοση της κοινωνικής προσφοράς, όπως συνέβη τώρα με την υποστήριξη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Βαρηκόων Θεσσαλονίκης».

Τέλος, ο Θεμιστοκλής Παυλής, Υπεύθυνος Πολιτισμού του Δήμου Κασσάνδρας, πρόσθεσε ότι « απόψε, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άρτου, πραγματοποιήθηκε στον Δήμο Κασσάνδρας μια πολλή όμορφη δράση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Μια δράση που σκοπό δεν είχε μόνο να ανακουφίσει τους συνανθρώπους μας στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Βαρηκόων Θεσσαλονίκης αλλά και να ενεργοποιήσει ταυτόχρονα τις έννοιες της προσφοράς, της αλληλεγγύης και της ενσυναίσθησης. Ο Δήμος και η δημοτική επιχείρηση δεν θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι, ευχαριστούμε θερμά έναν-έναν όλους όσους συμμετείχαν στη δράση. Φυσικά, παραμένουμε ανοιχτοί σε κάθε νέα κοινωνική πρωτοβουλία».

Γενικότερα, η Εβδομάδα Άρτου (10-16/10) αποτελεί τη νέα ετήσια κοινωνική πρωτοβουλία της εταιρείας Φούρνος Λεμονή  φέρει το όνομα «Το Ψωμί είναι η Τέχνη μας». Θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο και θα περιλαμβάνει διάφορες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις, εντός και εκτός καταστημάτων, αποσκοπώντας να εμπνεύσει τους καταναλωτές και να στηρίξει κάθε φορά μια διαφορετική κοινωνική ομάδα.

Φέτος, τα έσοδα θα διατεθούν για την υποστήριξη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Βαρηκόων Θεσσαλονίκης.