Στιγμιότυπο οθόνης

Σε ψυχική διαταραχή πρόκειται να στηριχθεί η υπεράσπιση μιας 14χρονης στο Μισισιπί των ΗΠΑ, κατηγορούμενης για την εκτέλεση της 40χρονης μητέρας της μέσα στο σπίτι τους στις 19 Μαρτίου.

Μάλιστα η 14χρονη Κάρλι Γκρεγκ δεν καλύφθηκε από την εν ψυχρώ εκτέλεση της μητέρας της και λίγο μετά την ίδια ημέρα προσπάθησε να δολοφονήσει και τον πατριό της αλλά δεν τα κατάφερε. Οι αστυνομικοί του Μισισιπί των ΗΠΑ ωστόσο κατάφεραν να την συλλάβουν και πλέον η υπόθεση εξετάζεται στα δικαστήρια.

Τo βίντεο ντοκουμέντο που έχει φτάσει στα χέρια των αρχών, είναι σοκαριστικό. Σε αυτό φαίνεται η 14χρονη να κινείται μέσα στο σπίτι της και λίγα δευτερόλεπτα μετά να χάνεται από την κάμερα ασφαλείας που είναι μέσα στην κουζίνα του σπιτιού τους.

Το μόνο που ακούγεται είναι τρεις πυροβολισμοί και μία γυναίκα να φωνάζει. Μετά νεκρική σιγή.

Τότε η 14χρονη επιστρέφει στην κουζίνα του σπιτιού της και κάθεται χαλαρή στο σκαμνί της κουζίνας και φαίνεται να στέλνει μηνύματα από το τηλέφωνό της. Το ακόμη πιο τραγικό της υπόθεσης είναι πως καθ’ όλη τη διάρκεια του βίντεο, τα δύο σκυλιά της οικογένειας κινούνται νευρικά σε όλο το σπίτι.

Όπως αποδείχθηκε, η μητέρα της 14χρονης, η καθηγήτρια μαθηματικών Άσλεϊ Σμάιλι, είχε πυροβοληθεί θανάσιμα στο πρόσωπο.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η κοπέλα έστειλε μήνυμα στον πατριό της για να τον πείσει να γυρίσει σπίτι νωρίτερα.

«Πότε θα γυρίσεις σπίτι γλυκέ μου;» έγραφε το μήνυμα και σύμφωνα με την κατάθεση του πατριού, η 14χρονη μόλις τον είδε να επιστρέφει σπίτι, τον πυροβόλησε τραυματίζοντάς τον στον ώμο.

Ο πατριός της κατάφερε να συγκρατήσει την ψυχραιμία του και της πήρε το όπλο με την 14χρονη να το βάζει στα πόδια για να γλιτώσει τη σύλληψη, σύμφωνα με το newsit.gr.

Πριν επιτεθεί στον πατριό της, η 14χρονη φαίνεται πως έστειλε μήνυμα και σε μία φίλη της να πάει στο σπίτι της. Όταν αυτή έφτασε, η 14χρονη την ρώτησε «έχεις ξαναδεί ποτέ νεκρό σώμα;», και τότε την οδήγησε στο πτώμα της μητέρας της.

Η Κάρλι Γκρεγκ εμφανίστηκε ενώπιον των δικαστών, κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 40χρονης μητέρας της και την απόπειρα δολοφονίας του πατριού της.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο πατριός της είπε πως η Γκρεγκ κάποτε ήταν «γλυκό κοριτσάκι αλλά έμοιαζε εκείνη την ημέρα σαν να είχε δει έναν δαίμονα».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο ψυχίατρος που παρακολούθησε την 14χρονη, τονίζοντας πως η Γκρεγκ «είχε απώλεια μνήμης» για 90 λεπτά την ημέρα της εκτέλεσης.

Ο ψυχίατρος κατέθεσε επίσης ότι η 14χρονη του είχε αναφέρει πως άκουγε φωνές που δεν υπήρχαν, χρόνια πριν από το έγκλημα, αλλά ποτέ αυτές οι φωνές δεν την είχαν «διατάξει» να κάνει κάτι κακό.

Η Γκρεγκ είχε εκμυστηρευτεί στον ψυχίατρο πως το τελευταίο διάστημα κάπνιζε μαριχουάνα αρκετές φορές μέσα στην εβδομάδα και φοβόταν μήπως η μητέρα της το μάθαινε.

Η 14χρονη κατηγορείται για δολοφονία, απόπειρα δολοφονίας και αλλοίωση αποδεικτικών στοιχείων και αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης αν κριθεί ένοχη.

Η ομάδα υπεράσπισης βασίζεται στη ψυχική διαταραχή που έχει η Γκρεγκ, στην προσπάθεια να πετύχει μικρότερη ποινή.