Την Παρασκευή 18 Οκτώβρη, ο βουλευτής Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος συνόδευσε την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, σε όλα τα Κέντρα Υγείας της Χαλκιδικής.

Πρώτο σημείο της συνάντησής τους αποτέλεσε η επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Νέας Καλλικράτειας, στη συνέχεια ακολούθησε το Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών και τελευταία στάση στο νοτιοδυτικό τμήμα της Χαλκιδικής ήταν το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας. Το πρόγραμμα της περιοδείας ολοκληρώθηκε με τις επισκέψεις στα Κέντρα Υγείας Αγίου Νικολάου και Παλαιοχωρίου.

Πέραν του βουλευτή Χαλκιδικής, την Αναπληρώτρια Υπουργό συνόδευσαν η βουλεύτρια Ιωαννίνων, κ. Κεφάλα, η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κ. Καλύβα, ο Διοικητής της 4ης Υ.ΠΕ. Μακεδονίας και Θράκης, κ. Μπογιατζίδης και η Υποδιοικήτρια της 4ης Υ.ΠΕ., κ. Τιτοπούλου.

Βασικός σκοπός της περιοδείας αυτής ήταν οι συνομιλίες τόσο με την διοίκηση, όσο και με το νοσηλευτικό προσωπικό των Κέντρων Υγείας, προκειμένου να γνωστοποιηθούν τα όποια ζητήματα εντοπίζονται στην εκάστοτε δομή.

Παράλληλα, υπήρξε η ευκαιρία για ενημέρωση της Αναπλ. Υπουργού σχετικά με όλες τις δράσεις που υλοποιούνται στα προαναφερόμενα Κέντρα Υγείας.

Κοινή διαπίστωση όλων των επισκεπτών είναι η άποψη πως από την πλευρά του προσωπικού των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας γίνεται εξαιρετική δουλειά στην πρόληψη και την αγωγή υγείας.

«Στόχος όλων μας η παροχή υπηρεσιών υγείας υπό αξιοπρεπείς συνθήκες και η ενίσχυση των υποδομών που αποβλέπει στη βελτίωσή τους», δήλωσε ο βουλευτής Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος.