Για «εντυπωσιακή μείωση της ανεργίας» και για «δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας» έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις που πραγματοποίησε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο υπουργείο Εργασίας, το πρωί της Πέμπτης. 

«Έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις την τελευταία πενταετία και σταχυολογώ την εντυπωσιακή μείωση εργασίας, τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στην Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας που, όπως είπε, «καταγράφει τον πραγματικό χρόνο εργασίας του εργαζομένου» και τόνισε ότι «αποτελεί απαρέγκλιτη δέσμευση το μέτρο να εφαρμοστεί σε όλους τους κλάδους της οικονομίας».

«Μεριμνούμε για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες, και αυτό πρέπει να είναι στην προτεραιότητα του υπουργείου, γιατί εκεί δίνουμε διαπιστευτήρια κοινωνικής ευαισθησίας», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι «φέτος θα υπάρξει έκτακτη ενίσχυση εκείνων των συνταξιούχων που δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις λόγω προσωπικής διαφοράς». «Να θυμίσω ότι τα χρήματα προέρχονται από την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων για το 2023», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Πρόκειται για ένα μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης που στηρίζει την κοινωνική συνοχή και δείχνει την έμπρακτη προσήλωση της κυβέρνησης πρωτίστως να στέκεται πιο κοντά στους αδύνατους», τόνισε.

kathimerini.gr