Ο υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής της ΕΠΣΧ και παρατηρητής αγώνων, Ισαακ Εδιάρογλου(φώτο δεξιά, αριστερά ο προπονητής της Ολύνθου, των μικτών και της ακαδημίας PAOK Elpides Zografou, Χρήστο Νεοφώτιστος), μίλησε για το ποδόσφαιρο του νομού, τις μικτές και το θέμα του γηπέδου στα Σήμαντρα, στο Ράδιο Χαλκιδική 98,8.
Για τις μικτές του νομού: «Προσπαθούμε να κάνουμε μια σωστή δουλειά και να φέρουμε τα παιδιά στα γήπεδα. Ξεκινήσαμε το εγχείρημα πέρσι και όλη η ένωση μαζί με τον πρόεδρο κ. Σαρηγιαννίδη, βοηθάει αρκετά. Επιλέξαμε τον Χρήστο το Νεοφώτιστο με βοηθό τον Βαγγέλη τον Κουτσουρέ και προσπαθήσαμε να δώσουμε ότι ήταν απαραίτητο στα παιδιά. Δεν είχαμε πολλές παρουσίες καθώς δεν ανταποκρίθηκαν οι ομάδες αλλά φέτος τα δεδομένα άλλαξαν και οι παίκτες ήταν περισσότεροι. Η πόρτα της μικτής είναι ανοιχτή. Το σημαντικότερο δεν είναι το αποτέλεσμα αλλά για αρχή η παρουσία των παιδιών στο γήπεδο. Η δουλειά φαίνεται και θα φανεί περισσότερο στη συνέχεια. Σε αυτούς τους αγώνες έρχονται άνθρωποι να δούνε τα παιδιά».
Για τα τουρνουά: «Πρώτη φορά στην ιστορία του νομού διεξάγεται τουρνουά μικρών ηλικιών. Κάποιες ομάδες ανταποκρίθηκαν, αλλά κάθε αρχή και δύσκολη. Είναι σημαντικό να βλέπεις παιδιά να γεμίζουν ένα γήπεδο».
Για το πρωτάθλημα (αντρικό): «Είναι έτσι όπως το περιμέναμε. Όλες οι ομάδες αποδίδουν εξαιρετικά και γίνεται ένα όμορφο πρωτάθλημα. Μπορεί να έχουν ξεχωρίσει κάποιες στην κορυφή αλλά κάθε ματς κρύβει παγίδες όπως έχουμε δει μέχρι στιγμής. Ακόμα και η Β’ έχει δυνατό πρωτάθλημα και το θετικό είναι πως οι περισσότερες ομάδες έχουν παιδιά της περιοχής τους».
Για τους τρόπους αντιμετώπισης του αγώνα: «Συμμερίζομαι τους ανθρώπους των ομάδων καθώς έχω κάνει και σε διοίκηση ομάδας και μπορώ να καταλάβω πως εκείνη την ώρα δεν βλέπεις καθαρά. Αλλά μερικές φορές το… πράγμα ξεφεύγει. Είναι σημαντικό να εκφράσεις την άποψή σου για να βελτιωθούν κάποια θέματα του ποδοσφαίρου αλλά με σωστό τρόπο, αλλά όχι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ιδανικότερος είναι να επισκεφθεί τα γραφεία της ένωσης και να συζητήσει το θέμα. Όλοι προσπαθούν να είναι δίκαιοι, πόσο μάλλον οι διαιτητές, Τα λάθη μέσα στο πρόγραμμα είναι και εμείς πολλές φορές χρειαζόμαστε 3-4 ριπλέι για να καταλάβουμε τη φάση, ο διαιτητής πρέπει να αποφασίσει σε κλάσματα δευτερολέπτου».
Για το γηπεδικό θέμα των Σημάντρων: «Το θέμα είχε ξεκινήσει από το 2009. Τότε είχε έρθει μια επιτροπή για να κάνει έλεγχο του γηπέδου και αν πληρεί τις προϋποθέσεις. Η μια παρατήρηση είχε να κάνει με τη βόρεια πλευρά που έχει ένα ύψωμα χώματος που το θεώρησαν επικίνδυνο. Δεν υπήρχε ενημέρωση τότε για αποκατάσταση του θέματος. Στην πορεία προέκυψε το θέμα με τις κερκίδες που είναι πάνω από 3000 θέσεις και θα πρέπει να υπάρχουν τουαλέτες και πυρασφάλεια. Αυτό ήταν δουλειά του Δήμου και το θέμα ξανά βγήκε στην επιφάνεια όταν τα Σήμαντρα έπαιξαν στο κύπελλο Ερασιτεχνών με το Αγιονέρι που χρειαζόταν άδεια το γήπεδο. Φέτος ξανά ήρθε απόφαση του εισαγγελέα στον πρόεδρο του πολιτιστικού οργανισμού ότι δεν μπορεί να γίνει αγώνας στο γήπεδο. Θα πρέπει να γίνουν διαδικασίες από την αρχή. Έχουμε μιλήσει με το Δήμο, έχει πάει εκεί πλέον το θέμα, είναι χρονοβόρο και θα πάρει κάποιο χρονικό διάστημα».