Στην παρακάτω ανακοίνωση προχώρησε η νομαρχιακή επιτροπή της ΝΔ Χαλκιδικής (ΔΕΕΠ) και συγκεκριμένα ο πρόεδρός της Ιωάννης Αρζουμανίδης, ύστερα από το νικηφόρο αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας:
ΝεοΔημοκράτισσες και ΝεοΔημοκράτες,
αξίζει να επαινέσουμε όλοι, τους υποψήφιους βουλευτές μας για τον αγώνα τους. Το υπέροχο αποτέλεσμα της Κυριακής οφείλεται γιατί το διεκδίκησαν και το διεκδικήσαμε όλοι μαζί ως κόμμα και ο καθένας ξεχωριστά ως προσωπικότητες. 
Θερμά συγχαρητήρια στον εκλεγμένο πλέον βουλευτή Γιώργο Ιωάννη, ο οποίος θα ορκιστεί την Κυριακή το απόγευμα μαζί με τους άλλους βουλευτές. 
Μία ημέρα ακριβώς μετά τη συγκέντρωση της βουλής και τη λήξη των διερευνητικών εντολών η βουλή θα διαλυθεί με σκοπό την προκήρυξη των εκλογών στις 25 Ιουνίου όπου θα τηρηθούν οι ίδιες διαδικασίες με τη διαφορά πως ψηφίζουμε κόμμα και όχι βουλευτές. Η εκλογή των βουλευτών θα γίνει με λίστα από τους αρχηγούς των κομμάτων. Αν και μπορούν να κάνουν ότι επιλογές επιθυμούν, είθισται να ακολουθούν τη σειρά με την οποία εξελέγησαν οι υποψήφιοι στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές της 21 Μαΐου”.