Χθες είχαμε ρεκόρ στον αριθμό ημερήσιων εμβολιασμών, είχαμε 39.244 εμβολιασμούς. Την επόμενη εβδομάδα το νούμερο αυτό μεγαλώνει και θα έχουμε πάνω από 330.000 ραντεβού, αυτό βγάζει μέσο όρο 55.000 την ημέρα” τόνισε.

Αναφορικά με τα self test σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι παραλαβές. “Τα τεστ αυτά θα πρέπει να πάνε σε όλα τα φαρμακεία της επικράτειας. Εδώ έχει ενδιαφέρον ότι η φορά που θα διατεθούν είναι η ανάποδη του εμβολιασμού, δηλαδή θα έχουμε προτεραιοποίηση στον μαθητικό πληθυσμό, μετά στο ηλικιακό γκρουπ 18-67 και μετά στους άνω των 67 ετών. Θα υπάρξει μια πλατφόρμα που διαμορφώνουμε που θα εκδίδεται μια βεβαίωση. Οι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν τη βεβαίωση για τα σχολεία τους και οι εργαζόμενοι και οι υπόλοιποι για να λάβουν ένα παραπεμπτικό για να πάει να κάνει το επαναληπτικό τεστ από επαγγελματία υγείας είτε σε δημόσια δομή που θα είναι δωρεάν είτε σε ιδιωτική που θα επιβαρύνεται ο πολίτης” πρόσθεσε.
Για τα voucher είπε ότι “για τους δικαιούχους ξεκινάει το πρόγραμμα από τη Δευτέρα, θα έχει ουσιαστικά μια πρόσβαση κάθε οικογένεια σε ένα voucher 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 – 24 ετών, αυτό αφορά οικογένειες που έχουν εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ, αλλά ο πληθυσμός αυτός είναι μεγάλος, είναι περίπου 325.000 οικογένειες. Από σήμερα μπορεί κάποιος να μπει στην πλαρφόρμα και να δει αν είναι δικαιούχος, η διάθεση θα ξεκινήσει μια εβδομάδα μετά”.

 

Πηγή: real.gr