Έτοιμη για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι είναι η 22χρονη αθλήτρια στίβου Ελίνα Τζένγκο από τη Ν. Καλλικράτεια που αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2022 στο αγώνισμα του ακοντισμού.

Η Ελίνα, που μας έχει συνηθίσει σε μεγάλες επιτυχίες και ατομικά ρεκόρ, προπονείται αυτό το διάστημα καθημερινά και εντατικά, στη Ν. Καλλικράτεια και στο Καυτατζόγλειο στάδιο Θεσσαλονίκης όπου μεταβαίνει για τις βολές.

Το 2021 κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων. Το 2022 πήρε το χρυσό στην κατηγορία των γυναικών και το 2023 αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κατηγορία Κ23 των νέων γυναικών

Αν και θα έλεγε κανείς ότι είναι μια περίοδος άγχους και προσμονής, ο προπονητής της Τζένγκο, Γιώργος Μποτσκαρίωφ, από τον Α.Σ. Κένταυρος. ακούστηκε ψύχραιμος και ήρεμος μιλώντας στο XalkidikiPolitiki για τη συμμετοχή της αθλήτριάς του σε Ολυμπιακούς αγώνες για πρώτη φορά.

«Θα ταξιδέψουμε με μια μέρα διαφορά τελικά γιαΠαρίσι. Εκείνη αναχωρεί στις 4 Αυγούστου κι εγώ στις 5 του μήνα, για να μπούμε και οι δύο στο Ολυμπιακό χωριό. Τα καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μια θέση εκεί, αν και ήταν δύσκολο λόγω μεγάλου αριθμού συμμετοχών. Ωστόσο επειδή η Ελίνα αγωνίζεται προς το τέλος της διοργάνωσης θα υπάρχει διαθεσιμότητα και για τους δύο», αναφέρει.

Στην παρθενική της παρουσία σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, η Τζένγκο έκανε βολή που καθήλωσε (65.81) κατακτώντας και την 1η θέση (το 2022).

 

Η Ελίνα Τζένγκο αγωνίζεται στις 7 Αυγούστου στα προκριματικά, ενώ οι τελικοί είναι στις 10 Αυγούστου. Στην ερώτηση με ποια επίδοση θα ήταν ικανοποιημένοι και η αθλήτρια και ο προπονητής της, ο κ. Μποτσκαρίωφ απαντά: «Να περάσει στον τελικό κι εκεί να μπει στην 8άδα, και μετά οι τρεις τελευταίες βολές θα είναι δικές της. Εγώ θα πω μπράβο σε κάθε περίπτωση».

Η ίδια η Ελίνα έχει αρκετό άγχος κάτι που εύλογα εξηγείται αν σκεφτεί κανείς ότι είναι μόλις 22 ετών και το Παρίσι είναι η πρώτη της Ολυμπιάδα. Ο προπονητής της εμφανίζεται πεπεισμένος ότι θα έχει πολύ καλές επιδόσεις αν αγωνιστεί χωρίς στρες και με όλη της τη δύναμη για ένα μετάλλιο στους Αγώνες της 33ης Ολυμπιάδας.