Στο Xalkidiki Politiki και την Σουζάνα Καζάκα μίλησε η Άννα Βερούλη, μία από τις καλύτερες αθλήτριες ακοντισμού που πέρασαν από την χώρα μας, η οποία διεκδικεί πλέον την ψήφο των πολιτών καθώς είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ.
Σε ερώτηση σχετικά με την πορεία και τις προσπάθειες νέων αθλητών και αθλητριών από την Χαλκιδική όπως για παράδειγμα της Ελίνας Τζένκο η κ.Βερούλη μίλησε για το πάθος με το οποίο αγωνίζεται η Τζένκο, λέγοντας μάλιστα ότι πιστεύει πολύ σε εκείνη.
“Μου θυμίζει εμένα στα νιάτα μου. Ένα παιδί γεμάτο πάθος που από μικρή έδειξε τι μπορεί να κάνει. Είναι πολύ δυνατό παιδί, πιστεύω πολύ στις δυνατότητες της. Πιστεύω ότι στο Παρίσι θα τα πάει πολύ καλά, θα προσεύχομαι για εκείνη και θα στέλνω την θετική μου ενέργεια.”ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι οι νέοι αθλητές πρέπει να ακολουθούν τα όνειρα τους και να πεισμώνουν για αυτά που θέλουν να πετύχουν.

Παρακολουθήστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη:

Βιογραφικό Σημείωμα Άννας Βερούλη

Η Άννα Βερούλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Ήταν μια από τις καλύτερες αθλήτριες ακοντισμού, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η Βερούλη εκπροσώπησε πολλές φορές την εθνική Ελλάδος με αρκετές διακρίσεις.

Η πρώτη μεγάλη διάκρισή της ήταν η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στην Αθήνα το 1982, με βολή 70,02 μ.

Την επόμενη χρονιά, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στο Ελσίνκι το 1983,  κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό με βολή στα 65,72 μ.

Βιογραφικό Σημείωμα Ελίνας Τζένγκο

Η Ελίνα Τζένγκο γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής, εκεί όπου ζει και προπονείται μέχρι σήμερα, ωστόσο έχει καταγωγή από την Αλβανία. Έχει δυο μεγαλύτερες αδερφές, που επίσης ασχολήθηκαν με τον στίβο. Εδώ και ένα χρόνο μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα σε Χαλκιδική και Θεσσαλονίκη, όπου σπουδάζει στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Η Ελίνα, παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει κατακτήσει πολλά μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις με την Εθνική Ομάδα. Από φέτος τον Αύγουστο είναι η νεαρότερη πρωταθλήτρια Ευρώπης γυναικών στον ακοντισμό (Μόναχο, 2022). Έχει καταφέρει να κατακτήσει το πρώτο -και μοναδικό, μέχρι στιγμής- χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στον στίβο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων και παράλληλα κατέχει και το Ολυμπιακό Ρεκόρ στον ακοντισμό γυναικών Κ18 (Μπουένος Άιρες, 2018).