Η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου είναι γεμάτη από αστρολογικές αλλαγές.

Από τις αρχές της εβδομάδας και συγκεκριμένα στις 2 Ιουλίου ο Ερμής περνάει στο ζώδιο του Λέοντα γεγονός που θα στρέψει την προσοχή μας γύρω από τον έρωτα, την διασκέδαση και την δημιουργικότητα. Σε κάθε περίπτωση θα ήταν καλό να αποφύγουμε κάθε είδους υπερβολή.

Αμέσως μετά, στις 3 Ιουλίου η Αφροδίτη θα σχηματίσει ένα πολύ όμορφο τρίγωνο με τον Κρόνο, μια όψη που θα μας προσφέρει οικονομική και συναισθηματική σταθερότητα.

Παράλληλα ο Ερμής σχηματίζει μια δύσκολη όψη με τον Πλούτωνα την ίδια ημέρα. Αυτή είναι μια πιεστική όψη και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την συμπεριφορά μας καθώς μπορεί κάποιες καταστάσεις να μας οδηγήσουν να πούμε σκληρά λόγια σε αγαπημένα πρόσωπα που αργότερα ίσως τα μετανιώσουμε. Όσο το δυνατόν να προσπαθήσουμε να μην κάνουμε απερίσκεπτες και βιαστικές κινήσεις και να διατηρούμε την ψυχραιμία μας στις γύρω συνθήκες.

Στις 5/7 μία τυχερή όψη θα σχηματίσει ο Άρης και ο Κρόνος η οποία θα μας βοηθήσει να υπερπηδήσουμε τα όποια οικονομικά αλλά και ψυχολογικά προβλήματα αντιμετωπίζαμε.

Τέλος στις 6/7 θα πραγματοποιηθεί η Νέα Σελήνη στις 14 μοίρες και 23’ του Καρκίνου η οποία έχει ήδη αρχίσει να λειτουργεί και να μας δίνει τα γεγονότα.

Από αυτή την Νέα Σελήνη επηρεάζονται κυρίως τα ζώδια του παρορμητικού σταυρού (δηλαδή Κριοί-Ζυγοί, Καρκίνοι-Αιγόκεροι). Η Νέα αυτή Σελήνη θα λειτουργήσει ευνοϊκά για τα ζώδια του νερού και της γης του β’ κυρίως δεκαημέρου.

Πάμε παρακάτω πως θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια και οι ωροσκόποι:

 

ΚΡΙΟΣ

Κριοί η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Λέοντα σταδιακά θα σας τονώσει με έμπνευση και δημιουργικότητα. Δεν θα λείψουν οι στιγμές διασκέδασης καθώς και η ασχολία με τα αισθηματικά σας. Όσοι είστε σε σχέση θα ζήσετε ένα αρκετά ερωτικό διάστημα με το ταίρι σας ενώ οι αδέσμευτοι θα γνωρίσετε κάποιον ή κάποια που θα σας συναρπάσει. Θα ασχολειθείτε επίσης και με το ζήτημα των παιδιών ή με τα ίδια τα παιδιά σας αν έχετε. Η Νέα Σελήνη τώρα που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο θα σας ζητήσει να ασχοληθείτε με τα θέματα του σπιτιού είτε με την κυριολεκτική έννοια το σπίτι σαν ακίνητο ίσως μπορεί να θέλετε να προβείτε σε μια αγοραπωλησία ή σε μετακόμιση είτε με την μεταφορική έννοια που έχει να κάνει με τις σχέσεις με τους γονείς σας. Θα κάνετε ένα νέο ξεκίνημα σε αυτούς τους τομείς και επίσης θα υπάρξει και η ευκαιρία να εκφράσετε τα συναισθηματά σας στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Ο Ερμής από τον Λέοντα θα σας κάνει Ταύροι να δώσετε προτεραιότητα σε ζητήματα που θα προκύψουν μέσα στην οικογενειακή εστία. Ίσως βιώσετε ένα προκληκτικό διάστημα που μπορεί να υπάρχουν κάποιες εντάσεις ή να αυξηθούν οι τόνοι ανάμεσα σε εσάς και στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να κρατήσετε την ψυχραιμία σας για να αντιμετωπίσετε τις καταστάσεις αλλά και τα ενδεχόμενα εμπόδια που θα προκληθούν. Ιδιαίτερα οι Ταύροι των πρώτων ημερών θα πρέπει να δείξετε προσοχή και στα επαγγελματικά σας γιατί μπορεί να υπάρξουν διαφωνίες ή να βιώσετε κάποιες χειριστικές καταστάσεις από άτομα εξουσίας. Το Νέο Φεγγάρι όμως που θα πραγματοποιηθεί στον Καρκίνο σας δίνει την ευκαιρία για πολλές επαφές και επικοινωνία. Θα γνωρίσετε νέα πρόσωπα που ίσως σας δώσουν χρήσιμες πληροφρορίες για τα σχέδια σας. Αρκετές διαπραγματεύσεις και συμφωνίες θα έχετε αυτό τον καιρό αλλά και προσκλήσεις για κάποιο μικρό ταξιδάκι. Οι προσωπικές σας υποθέσεις ευνοούνται πολύ.

 

ΔΙΔΥΜΟΣ

Οι Δίδυμοι με την νέα αυτή θέση του Ερμή θα έχετε την ευκαιρία να το ρίξετε και λιγάκι έξω το επερχόμενο διάστημα. Προμηνύεται μια ιδιαίτερα εξωστρφή περίοδος με πολύ επικοινωνία αλλά και συναντήσεις με φίλους και συγγενείς. Ο Ερμής από τον Λέοντα θα αναζωπυρώσει και τον τρόπο που σκέφτεστε και συνδιαλλέγεστε με τους άλλους. Μια μικρή προσοχή θα πρέπει να δείξετε οι Δίδυμοι των πρώτων ημερών να μην γίνετε απόλυτοι στις απόψεις σας και προσπαθήσετε να τις επιβάλλετε στους υπόλοιπους γύρω σας.

Η Νέα Σελήνη θα σας βάλει στην διαδικασία να επαναπροσδιορίσετε τις ανάγκες και τις αξίες σας και να δείτε τι θέλετε περισσότερο, τόσο στο υλικό κομμάτι όσο και στο συναισθηματικό. Παράλληλα θα αναδιαπραγματευτείτε και την κατάσταση των οικονομικών σας. Δεν αποκλείεται να βρεθεί και μια νέα πηγή εισοδήματος ή και εσείς να βρείτε την δύναμη να ζητήσετε αυτά που πιστεύετε πως σας αξίζουν από την εργασία σας. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε να νιώσετε μια παραπάνω ασφάλεια στον οικονομικό τομέα.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο Ερμής στον Λέοντα για τους Καρκίνους θα φέρει συζητήσεις γύρω από τον οικονομικό τομέα. Θα έχετε την ευκαιρία να ρυθμίσετε οικονομικές εκκρεμότητες και ίσως να προβείτε και σε κάποια επένδυση από την οποία θα λάβετε θετικά αποτελέσματα. Ένα tip για αυτό το διάστημα είναι πως η σωστή οργάνωση θα σας βγάλει κερδισμένους. Οι Καρκίνοι των πρώτων ημερών να είστε λίγο πιο προσεκτικοί σε έκτακτα έξοδα αλλά και σε κάποιες μικρές αλλαγές που μπορεί να δείτε στο πορτοφόλι σας.

Η Νέα Σελήνη όμως που γίνεται στο ζώδιο σας θα σας δώσει το βήμα για ένα νέο ξεκίνημα και επαγγελματικό και προσωπικό. Το επόμενο διάστημα θα κάνετε σημαντικές γνωριμίες και θα βιώσετε καλύτερες καταστάσεις στις επαγγελματικές σας συνεργασίες. Οι αδέσμευτοι είναι πολύ πιθανό να κάνετε μια νέα σχέση πολλά υποσχόμενη αλλά και οι δεσμευμένοι θα έχετε τις ευκαιρίες να προβείτε σε μια παραπάνω επισημοποίηση.

 

ΛΕΟΝΤΑΣ

Ο Ερμής μπαίνει στο δικό σας ζώδιο φίλοι Λεόντες και φαίνεται ένα επικοινωνιακό διάστημα γεμάτο με επαφές τόσο προσωπικές όσο και επαγγελματικές. Έχετε την ευκαιρία τώρα να εκφράσετε τα συναισθήματά σας και όλα όσα υπήρχαν στο μυαλό σας όλο το προηγούμενο διάστημα στα σημαντικά πρόσωπα της ζωής σας. Οι Λεόντες των πρώτων ημερών καλό θα ήταν να δείξετε μια παραπάνω προσοχή στον τρόπο που θα επικοινωνήσετε τα συναισθηματά σας γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να υπερβάλλετε και να δραματοποιήσετε τις καταστάσεις.

Η Νέα Σελήνη σας βάζει σε ένα πιο εσωστρεφές διάστημα που προτεραιότητα θα γίνει ο ευατός σας. Αδράξτε λοιπόν την ευκαιρία και ξεκουραστείτε και σωματικά και ψυχολογικά. Δείτε την υγεία σας και κάντε αυτό που χρειάζεται για να αποκτήσετε μια καλύτερη ποιότητα στην καθημερινότητά σας. Το διάστημα αυτό θα έχετε τον χρόνο και να προγραμματίσετε τα σχέδια σας που όμως θα τα κρατήσετε κρυφά μέχρι να τα βάλετε σε εφαρμογή. Κάποιοι απο έσας θα μάθετε κάποιο παρασκήνιο που υπάρχει στην δουλειά σας.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Ο Ερμής στον Λέοντα για εσάς τους Παρθένους θα σας δημιουργήσει ένα πιο εσωστρεφές διάστημα. Τα σχέδια σας και οι κινήσεις που έχετε στο μυαλό σας να κάνετε για το μέλλον θα παραμείνουν κρυφές καθώς δεν θα λείψουν και οι μυστικές συναντήσεις και επαφές. Βέβαια είναι και ένα διάστημα που θα έχετε αρκετή προστασία αλλά και την διαίσθηση να καταλαβαίνετε αν τα άτομα που είναι δίπλα σας είναι άξια εμπιστοσύνης ή όχι. Το καινούριο φεγγάρι θα έρθει να φωτίσει τον κοινωνικό και τον φιλικό σας περίγυρο και να σας δώσει την δυνατότητα για νέα ξεκινήματα μέσα σε ομάδες ή συλλόγους ή να έρθουν νέες συνεργασίες που θα προωθήσουν τα μελλοντικά σας σχέδια. Ακόμα μπορεί να θέσετε και νέους επαγγελματικούς στόχους. Ακόμα μπορείς να εκμεταλλευτείς αυτή την περίοδο για να συσφίξεις τις σχέσεις με κάποιον φίλο σου που μπορεί να έχεις απομακρυνθεί το προηγούμενο διάστημα. Ευκαιρίες για νέα σχέση θα έχετε οι αδέσμευτοι που μπορεί να προέλθει και από το ευρύτερο φιλικό σας περιβάλλον.

 

ΖΥΓΟΣ

Ένα ευχάριστο διάστημα ανοίγεται για εσάς τους Ζυγούς που δεν θα λείψουν οι συζητήσεις και οι επαφές με φίλους. Θα δείτε να ανανεώνεται περισσότερο το κοινωνικό κομμάτι της ζωή σας και δεν θα λείψουν οι ευκαιρίες για γνωριμίες είτε με άτομα που μπορεί να μοιράζεστε τις ίδιες ιδέες είτε να προκύψει και μια πιο ενδιαφέρουσα γνωριμία αισθηματικής φύσης. Να αρπάξετε όποια ευκαιρία σας δωθεί για να βγείτε λιγάκι προς τα έξω. Η Νεά Σελήνη του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί στον οίκο που αφορά την καριέρα και την δημόσια εικόνα σας. Νέα ξεκινήματα θα φέρει στον επαγγελματικό τομέα και εσείς θα κληθείτε να ορίσετε νέα πλαίσια στην δουλειά σας. Κάποιο άτομο κύρους μπορεί να σας βοηθήσει και να σας στηρίξει να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας. Υπάρχουν ευκαιρίες για αναβάθμιση και για προώθηση των σχεδίων σας. Ίσως δεν είναι εύκολος ο δρόμος για να συμβούν όλα αυτά όμως με επιμονή και με ώριμη σκέψη θα πάνε όλα προς το καλύτερο.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Ο Ερμής στον Λέοντα για εσάς τους Σκορπιούς θα φέρει συζητήσεις γύρω από τα επαγγελματικά και την καριέρα. Ίσως σας παρουσιαστούν νέες ευκαιρίες για επαγγελματικές συμφωνίες. Βέβαια δεν θα είναι ένα ήσυχο διάστημα ούτε στο σπίτι ούτε στην επαγγελματική σου ζωή. Θα υπάρξουν αρκετά προκλητικά γεγονότα που όμως θα είναι στο χέρι σου να τα εξισορροπήσεις και να μην φέρεις τις καταστάσεις στα άκρα. Το νέο φεγγάρι όμως θα έχει μια πιο ευνοική διάθεση για εσάς και θα πραγματοποιηθεί στον 9ο οίκο του ωροσκοπίου σας. Γεγονός που θα φέρει νέες ευκαιρίες και ανοίγματα στο εξωτερικό. Μπορεί να κάνετε κάποιο μακρινό ταξίδι είτε για αναψυχή είτε και για επαγγελαμτικούς λόγους. Θετικές εξελίξεις θα έχετε και από νομικές υποθέσεις αλλά θα λάβετε και ευχάριστα νέα από μακριά. Οι επιδιώξεις σας και τα σχέδια σας έχουν θετική έκβαση. Αν περιμένετε αποτελέσματα από κάτι που σχετίζεται με τις σπουδές σας τα νέα θα είναι ευχάριστα. Είναι επίσης μια περίοδος που θα μπορέσετε να σταθεροποιηθείτε και οικονομικά και συναισθηματικά.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Ο Ερμής περνάει σε ένα φιλικό ζώδιο για εσάς και θα φέρει συζητήσεις σχετικές με ταξίδια, με σπουδές, με σχέδια  και με υποθέσεις που αφορούν το εξωτερικό.

Η διάθεση που θα έχετε για ανανέωση θα είναι εμφανή και δεν θα λείψουν οι ευκαιρίες για να περάσετε καλά. Οι Τοξότες των πρώτν ημερών θα πρέπει να προσέχετε στον τρόπο που επικοινωνείτε με τους κοντινούς σας ανθρώπους κυρίως με τους συγγενείς σας και στα πράγματα που μπορεί να σας αποκαλυφθούν.

Η Νέα Σελήνη θα φέρει για εσάς νέο ξεκίνημα στα οικονομικά σας. Ίσως έρθει μια πρόταση για κάποια συνεργασία που θα βοηθήσει το εισόδημά σου. Ακόμα νέες ευκαιρίες θα έρθουν και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ακίνητη περιουσία ή με κάποιο κληρονομικό θέμα ή κάτι που αφορά τα οικονομικά του/της συντρόφου. Ευκαιρίες θα έχεις και να ρυθμίσεις τις οικονομικές σσας εκκρεμότητες. Να προσέχετε μόνο σε απρόοπτα έξοδα που μπορεί να προκύψουν γιατί μπορεί να αφορούν το σπίτι σας. Οι δεσμευμένοι θα έχετε την δυνατότητα να έρθετε κοντά με τον συντροφό σας και να λύσετε τα όποια προβλήματα είχαν προκύψει το προηγούμενο διάστημα.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι Αιγόκεροι με τον Ερμή στον Λεόντα θα κάνετε συζητήσεις που αφορούν τα οικονομικά τα δικά σας και του/της συντρόφου σας. Είναι μια περίδος που ευνοεί για οργάνωση και τακτοποίηση εκκρεμοτήτων. Ευνοούνται ακόμα και οι οικονομικές συνδιαλλαγές με συνεταίρους. Αν είχατε μια οικονομική πρόταση στο παρελθόν αυτή ξαναέρχεται στο προσκήνιο και εσείς μπαίνετε στην διαδικασία να την επανεξετάσετε υπό νέο πρίσμα. Οι Αιγόκεροι των πρώτων ημερών ίσως έχουν να διευθετήσουν απρόοπτα έξοδα. Η Νέα Σελήνη που θα γίνει ακριβώς απέναντί σας θα δώσει τις ευκαιρίες για νέα ξεκινήματα στις σημαντικές σχέσεις της ζωής σας. Υπόσχεται λοιπόν καινούργιες ενάρξεις σε ότι έχει να κάνει με τα επαγγελματικά. Νέες προτάσεις και νέες ευκαιρίες επέκτασης αλλά και θετικά αποτελέσματα θα λάβουν οι καρποί των κόπων σου. Σε προσωπικό επίπεδο εξομάλύνονται οι σχέσεις με το ταίρι σου και έρχεστε πιο κοντά. Ακόμα σημαντικοί άνθρωποι σε βοηθούν στους στόχους σου. Δικαστικές υποθέσεις παίρνουν θετική έκβαση για εσάς.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ο Ερμής στον Λέοντα για εσάς τους Υδροχόους θα φέρει στο προσκήνιο συζητήσεις διαπροσωπικών ζητημάτων. Οι σχέσεις και οι συνεγασίες θα μπουν στο μικροσκόπιο και θα σκεφτείτε τι και ποιος αξίζει να υπάρχει στην ζωή σας. Η επικοινωνία με τον σύντροφο είναι σημαντική το επόμενο διάστημα καθώς θα πρέπει να βρεθούν λύσεις μεταξύ σας και να προσπεράσετε τα σημεία που σας έχουν απομακρύνει. Προσοχή στην αδιαλλαξία που μπορεί να έχετε οι Υδροχόοι των πρώτν ημερών. Θα ήταν καλό να δώσετε τον χώρο και τον χρόνο και στα άλλα άτομα γύρω σας. Το νέο φεγγάρι θα δώσει νέες ευκαιρίες για να φτιάξετε την καθημερινότητά σας και να καλυτερεύσετε τις μέχρι τώρα συνήθειές σας. Ο ευατός σας θα μπει σε πρώτο πλάνο και θα έχετε ευκαιρίες να βέλτιώσετε την σωματική και παράλληλα την ψυχική σας καταστάση, είτε κάνοντας κάποιες αλλαγές στην διατροφή σας είτε ξεκινώντας την άσκηση. Οι σχέσεις με τους συναδέλφους σας θα βελτιωθούν και μπορεί  να υπάρξουν και νέες εργασιακές ευκαιρίες.

 

ΙΧΘΕΙΣ

Οι Ιχθείς με την είσοδο του Ερμή στον Λεόντα θα έχετε να αντιμετωπίσετε περισσότερες ευθύνες και απαιτήσεις στην καθημερινότητά σας. Ίσως οι καταστάσεις γίνουν πιο πιεστικές και στον εργασιακό σας τομέα. Είναι ένα διάστημα που μέσα από τις οργανωτικές σου δυνατότητες και μέσα από την υπευθυνότητά σου θα  μπορέσεις να δείξεις τις προσπάθειες που έχεις κάνει και μέσα από εκεί θα βρεθούν άτομα που θα δουν τους κόπους σου και θα σε επιβραβεύσουν. Από την άλλη πλευρά η Νεά Σελήνη σε βοηθάει στο επιχειρηματικό κομμάτι και σε βάζει σε μια διαδικασία δημιουργίας και ασχολίας με ένα παλιό σου σχέδιο. Θετικές εξελίξεις θα λάβεις και από τα παιδιά σου ή από ένα ζήτημα που αφορά τα παιδιά. Οι αδέσμευτοι θα κάνετε μία νέα όμορφη γνωριμία ή μπορεί να γυρίσετε σε μία σχέση από το παρελθόν που όμως ακόμα δεν έχει τελειώσει.

 

Η Δέσποινα Τσαναξή ζει και εργάζεται στα Ν. Μουδανιά, είναι σπουδάστρια σχολής αστρολογίας.
instagram:tdespoina