Την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη θα την χαρακτηρίσει η Ηλιακή έκλειψη που θα γίνει στο ζώδιο του Ζυγού, και πιο συγκεκριμένα στις 10 μοίρες και 3’ του ζωδίου αυτού. Δυστυχώς πρόκειται για μια έκλειψη που θα έχει μέσα της αρκετά το συγκρουσιακό στοιχείο και δεν αποκλείεται να μας κάνει να κολλήσουμε σε καταστάσεις που δεν προχωράνε τόσο στην ερωτική μας ζωή όσο και στην επαγγελματική αλλά και σε ότι αφορά τα οικονομικά μας. Βέβαια θα μπορέσουμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα πάνω σε αυτούς τους τομείς και να διώξουμε οτιδήποτε τοξικό μας κρατάει στάσιμους όμως δεν προμηνύεται ότι θα είναι εύκολο και για αυτό θα πρέπει να ακούσουμε τα πραγματικά θέλω μας και να βάλουμε στον εαυτό μας κάποια όρια. Από αυτή την έκλειψη επηρεάζονται περισσότερο οι Κριοι, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι που ανήκουν στο τέλος του 1ου δεκαημέρου με αρχές του 2ου ή όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες σε αυτά τα ζώδια.

Πέρα από την Ηλιακή έκλειψη, από τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας ο Άρης θα σχηματίσει μια θετική όψη με τον Κρόνο και αυτό θα μας ενδυναμώσει με περισσότερη ενέργεια για να λύσουμε διάφορα προβλήματα που μπορεί να σχετίζονται με το οικογενειακό περιβάλλον ή με τις επαγγελματικές μας επιδιώξεις έτσι ώστε να μπορέσουμε να ηρεμήσουμε ψυχικά και να αποφορτιστούμε.

Πολύ γρήγορα σε αυτή την θετική όψη θα μπει μετά από λίγες ημέρες και η Αφροδίτη και σε συνδυασμό με τον Κρόνο θα μας επανατοποθετήσουν με όμορφο τρόπο στην πραγματικότητα και θα μας δώσουν την ευκαιρία να θέσουμε στην αισθηματική μας ζωή γερές και ακλόνητες βάσεις. Ακόμα είναι πολύ πιθανό να μπορέσουμε να διευθετήσουμε ή να βρούμε λύσεις σε οικονομικές αλλά και κληρονομικές εκκρεμότητες.

Πάμε να δούμε πως θα είναι η εβδομάδα για τα 12 ζώδια και τους ωροσκόπους:

ΚΡΙΟΣ

Η Ηλιακή έκλειψη για εσάς τους Κριούς θα γίνει ακριβώς απέναντι σας και θα ενεργοποιήσει τον 7ο οίκο του ωροσκοπίου σας που έχει να κάνει με τις σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες της ζωής σας αλλά ακόμα και με δικαστικά ζητήματα. Έτσι λοιπόν θα έρθει μια μεγάλη περίοδος για εσάς που θα μπουν στο μικροσκόπιο όλα τα παραπάνω ζητήματα και θα κάνετε τις αλλαγές που χρειάζεται για να εξελιχθείτε. Το νέο ξεκίνημα βεβαίως δεν θα είναι και τόσο εύκολο αλλά θα πρέπει να είστε έτοιμοι να δεχτείτε αυτές τις αλλαγές θέτοντας και στον εαυτό σας κάποια όρια. Μπορεί να υπάρξουν χωρισμοί από σχέσεις ή διακοπή σχέσεων με κάποιους συνεργάτες σας όμως πάντα μετά από μια καταιγίδα έρχεται το ουράνιο τόξο και αυτό σημαίνει πως κάτι νέο και καλύτερο θα έρθει για εσάς που θα σας χαροποιήσει, φτάνει μόνο να υπάρχουν σταθερές βάσεις.

 

ΤΑΥΡΟΣ

Οι αλλαγές που θα βιώσετε εσείς οι Ταύροι με αυτήν την Ηλιακή έκλειψη θα είναι στον τομέα της καθημερινότητας και της μισθωτής σας εργασίας, καθώς και στον τομέα της υγείας σας, ψυχικής και σωματικής. Γενικά εδώ και καιρό έχετε αρκετό στρες και πίεση στην καθημερινή σας ρουτίνα και αυτό θα σας οδηγήσει στο να πάρετε κάποιες αποφάσεις και να αλλάξετε τις συνήθειές σας προς όφελός σας.

Ίσως αποφασίσετε και να ακολουθήσετε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής και κόψετε κάποιες βλαβερές συνήθειες. Επίσης θα κληθείτε να τακτοποιήσετε κάποιες υποχρεώσεις που αφορούν την δουλειά σας αλλά και ισορροπήσετε τις καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί ανάμεσα σε εσάς και στους συναδέλφους σας. Καλό θα ήταν ότι αποφάσεις χρειαστεί να πάρετε αυτό το διάστημα να το κάνετε μετά από αρκετή σκέψη και όχι εν βρασμώ ψυχής. Ακόμα οι ελεύθεροι Ταύροι έχετε ένα ενδεχόμενο να κάνετε μια όμορφη και ενδιαφέρουσα νέα γνωριμία που μπορεί να είναι και μέσα από τον εργασιακό σας χώρο.

 

ΔΙΔΥΜΟΣ

Οι αλλαγές που θα βιώσετε εσείς οι Δίδυμοι με την επερχόμενη Ηλιακή έκλειψη θα έχουν να κάνουν με τις ερωτικές σας σχέσεις, με τις σχέσεις με τα παιδιά σας εφόσον έχετε, με τον τρόπο που διασκεδάζετε αλλά και με τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες. Για εσάς η έκλειψη αυτή έχει μια πιο φιλική διάθεση και θα σας δώσει τις ευκαιρίες να εκφραστείτε αλλά και να δημιουργήσετε, εφόσον θα έχετε καινούργιες και φρέσκες ιδέες. Ίσως αποφασίσετε να κάνετε ένα παιδάκι με το ταίρι σας. Γενικά όμως όποια απόφαση και να πάρετε ή όπως θελήσετε να προχωρήσετε και την ερωτική αλλά και την μελλοντική επαγγελματική σας ζωή να το κάνετε θέτοντας σαφή όρια και γερά θεμέλια.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Εσείς οι Καρκίνοι είστε από εκείνους που επηρεάζονται από αυτή την Ηλιακή έκλειψη και θα γίνουν αλλαγές που θα αφορούν την οικογενειακή σας εστία, τους γονείς σας αλλά και ο,τιδήποτε άλλο σχετίζεται με το σπίτι , την ακίνητη σας περιουσία αλλά και την επαγγελματική σας στέγη. Είναι γενικά ένα διάστημα που συνεχίζουν να σας βρίσκουν οι αλλαγές πάνω σε αυτούς τους τομείς. Προσοχή στις συγκρούσεις που  μπορεί να δημιουργηθούν με άτομα της οικογενείας σας αλλά ακόμα και με συναδέλφους σας. Ίσως υπάρξει μια παραπάνω συναισθηματική φόρτιση και μια επιπλέον κούραση από τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που μπορεί να αναλάβετε σε αυτούς τους τομείς. Μπορεί οι αλλαγές να αφορούν ακόμα και μια μετακόμιση ή ανακαίνιση αλλά και αν έχετε στα σκαριά κάποια αγοραπωλησία. Απλώς καλό θα ήτανε να μην δράσετε και εσείς παρορμητικά και κυρίως κάτω από συναισθηματική πίεση.

 

ΛΕΩΝ

Οι Λέοντες με την επικείμενη έκλειψη θα δείτε αλλαγές να συμβαίνουν στον τρόπο που επικοινωνείτε,  στις σχέσεις με τους κοντινούς σας συγγενείς, και στις μετακινήσεις σας, αλλά και στον τρόπο που προωθείτε τον εαυτό σας. Ενώ δεν είναι άσχημη αυτή η έκλειψη για εσάς μπορεί να δημιουργηθούν κάποιες παρανοήσεις και μικροεντάσεις στα λόγια που θα κάνετε με τα αδέλφια ή τα ξαδέλφια σας. Καλό θα ήταν να σκεφτεστε δύο φορές πριν πείτε κάτι για να αποφύγετε τις συγκρούσεις. Επίσης θα υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες και για συζητήσεις επαγγελματικού ενδιαφέροντος. Σε αυτές τις συζητήσεις μπορεί να βοηθηθείτε και  να σας δωθουν ευκαιρίες και από άτομα που βρίσκονται  σε άλλο μέρος από το δικό σας. Προσοχή σε λόγια και υποσχέσεις που θα είναι μετά από συναισθηματική φόρτιση. Το καλύτερο θα ήταν να σκέφτεστε, να οργανώνετε και μετά να πράτετε.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Εσείς οι Παρθένοι θα βιώσετε αλλαγές στον οικονομικό τομέα, στις ασφάλειες και στις αξίες της ζωής σας αλλά και στις συναισθηματικές σας σχέσεις. Θα πάρετε αποφάσεις που θα αλλάξουν τον τρόπο που διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας και θα δείτε εκ νέου τα έσοδα και τα έξοδά σας. Θα προσπαθήσετε να διευθετήσετε όλες τις εκκρεμότητες που αφορούν τον παραπάνω τομέα και σταματήσετε τις άσκοπες σπατάλες. Ίσως εντοπίσετε και κάποια κακή οικονομική διαχείριση και από την πλευρά του συντρόφου σας και αυτό σας ταράξει λίγο τις συνθήκες που επικρατούσαν στην μέχρι τώρα σχέση σας. Καλό θα ήταν να μην μπείτε σε άσκοπους διαπληκτισμούς με το ταίρι σας. Επαγγελματικές κινήσεις και συζητήσεις θα έρθουν στο προσκήνιο και θα σκεφτείτε πολύ καλά τι θέλετε να κάνετε.

 

ΖΥΓΟΣ

Η Ηλιακή έκλειψη για εσάς τους Ζυγούς που θα είστε στο επίκεντρο αυτού του διαστήματος θα γίνει πάνω σας και θα ενεργοποιήσει τον 1ο οίκο του ωροσκοπίου σας. Αυτό σημαίνει πως θα βιώσετε αλλαγές σε προσωπικό επίπεδο αλλά και στις σημαντικές σχέσεις της ζωής σας είτε αυτές είναι αισθηματικές είτε και επαγγελματικές και συνεργατικές. Οι στόχοι και τα σχέδια που είχατε μέχρι τώρα θα αλλάξουν και θα πάρουν μια διαφορετική τροπή. Οι αλλαγές αυτές δεν θα γίνουν με τον εύκολο τρόπο και ίσως υπάρξει μια φάση που θα συγκρουστείτε και με τον ίδιο σας τον εαυτό. Ο,τιδήποτε δεν είναι προς όφελός σας και δεν σας δίνει τα απαραίτητα εφόδια να εξελιχθείτε θα φύγει από την ζωή σας. Μπορεί να τερματιστόύν οι ερωτικές σας σχέσεις ή ακόμα και να διακόψετε κάποιες συνεργασίες που είχατε καιρό. Αν δεν υποκύψετε στην συναισθηματική πίεση και μπορέσετε να μην δράσετε παρορμητικά αλλά με σύνεση και με οριοθέτηση του εαυτού σας θα έρθουν στον δρόμο σας μετά από αυτό το δύσκολο διάστημα πολύ όμορφες ευκαιρίες σε όλους τους τομείς.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η Ηλιακή έκλειψη για εσάς τους Σκορπιους θα σχηματιστεί στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας. Σε έναν οίκο πιο εσωτερικό που θα βγάλει για εσάς στη επιφάνεια όλη την σωματική και πνευματική κούραση των προηγούμενων μηνών. Θα περάσετε ένα πιο νωχελικό διάστημα έχοντας σαν προτεραιότητα την ξεκούραση σας και την ανάκτηση της ενεργειάς σας. Έτσι οι αλλαγές θα γίνουν σε αυτούς τους τομείς κυρίωσ δηλαδή της ψυχικής και σωματικής σας υγείας. θα ήταν ωφέλιμο και εσείς όπως και οι Ταύροι να μπείτε σε ένα πρόγραμμα και να κόψετε τις επιβλαβείς συνήθειες και ακόμα να κάνετε κάποιες εξετάσεις. Παρόλα αυτά, εσείς οι Σκορπιοί που είστε σε σχέση να προσπαθήσετε να επικοινωνείτε αυτά που νιώθετε και όσα σκεφτεστε με το ταίρι σας και να μην τα κρατάτε μέσα σας και αυτό σας απομακρύνει. Να είστε προσεκτικοί σε παρασκηνιακές καταστάσεις και συζητήσεις που μπορεί να υπάρξουν στον εργασιακό σας χώρο.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η έκλειψη για εσάς τους Τοξότες θα γίνει στον 11ο οίκο του ωροσκοπίου σας, σε έναν οίκο που σχετίζετε με τις παρέες, τους φίλους σας, τα μελλοντικά σχεδιά σας και τους επαγγελματικούς σας στόχους. Γενικά είναι φιλική αυτή η Ηλιακή έκλειψη για εσάς και θα φέρει ένα νεό ξεκίνημα που αφορά την συμμετοχή σας σε νέες ομάδες ή μπορεί να σας φέρει πιο κοντά σε νέα άτομα και να αποκτήσετε πιο ενδιαφέρουσες καινούργιες παρέες. Αυτό σημαίνει όμως πως ίσως αλλάξετε κάποια άτομα που σχετιζόσασταν μέχρι πρότινος διότι μπορεί να μην σας εκφράζουν πλέον. Ακόμα και οι στόχοι σας που δεν είχαν σταθερές προοπτικές να αλλάξουν και να ασχοληθείτε με κάτι που όντως σας εξελίξει. Παρόλο που δεν είναι ιδιαίτερα άσχημη αυτή η έκλειψη για εσάς θα ήταν καλό να μην δράσετε παρορμητικά έτσι ώστε να αποφύγετε συγκρούσεις και εντάσεις.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η Ηλιακή έκλειψη θα επηρεάσει εσάς τους Αιγόκερους στον επαγγελματικό σας τομέα και στην δημόσια εικόνα σας. Σημαντικές  αποφάσεις θα πρέπει να πάρετε στους παραπάνω τομείς και μπορεί κάποια από τα δεδομένα που θα έχετε να σας ενοχλήσουν και να αποφασίσετε να κάνετε μια μεγάλη αλλαγή και να στοχεύσετε σε κάτι νέο. Να ξέρετε πως δεν θα είναι και ιδιαίτερα εύκολα τα νέα ξεκινήματα όμως μετέπειτα θα δείτε πως όλα συμβαίνουν για καλό αρκεί να τα αντιμετωπίσετε και εσείς με την πρέπουσα σοβαρότητα και πειθαρχία. Καλο θα ήταν να προσέξετε λόγω της συναισθηματικής φόρτισης που θα είναι έντονη το επικείμενο διάστημα να μην ενδώσετε σε καυγάδες με τους συναδέλφους σας ή τους προισταμενούς ή ακόμα και με τους συνεταίρους σας. Ίσως το κλίμα που επικρατήσει επαγγελματικά επηρεάσει και την οικογενειακή σας ζωή και χρειαστεί να κάνετε και εκεί κάποιες αλλαγές. Ίσως να υπάρξει μια μετακόμιση, μπορεί και αναγκαστική.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Υδροχόοι, για εσάς η Ηλιακή έκλειψη θα ενεργοποιήσει τον 9ο οίκο του ωροσκοπίου σας που σχετίζεται με τις σπουδές και γενικά με την διεύρυνση των οριζόντων σας, με ταξίδια αλλά και με γενικότερες επαφές με το εξωτερικό.

Καθότι η έκλειψη αυτή στο ζώδιο του Ζυγού είναι φιλική προς το ζώδιο σας θα σας βάλει στην διαδικασία να θέσετε νέους μελλοντικούς στόχους. Αυτό που θα πρέπει να σιγουρέψετε είναι πως τα καινούργια σχέδια θα βασίζονται σε ακλόνητα θεμέλια. Είναι ένα διάστημα το επόμενο που θα σε βοηθήσει να γίνεις δημιουργικός και να έχεις φρέσκιες ιδέες που θα σε εξελίξουν και στις επαγγελματικές σου επιδιώξεις. Θα γνωρίσεις νέα άτομα είτε από το εξωτερικό αλλά είτε και από το εσωτερικό που θα σε ενισχύσουν σημαντικά.

 

ΙΧΘΥΕΣ

Τέλος για εσάς τους Ιχθείς η Ηλιακή έκλειψη θα σας κάνει να αλλάξετε τον τρόπο που διαχειρίζεστε το οικονομικό σας κομμάτι. Και εσείς όπως και οι Παρθένοι θα κάνετε σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας αλλά και θα ξεκαθαρίσετε στο που ξοδεύετε άσκοπα. Μπορεί να έχετε οικονομικές υποχρεώσεις που αφορούν το σπίτι σας και να βγείτε εκτός προϋπολογισμού ή ακόμα μπορεί να ασχοληθείτε και με κληρονομικά θέματα που μπορεί να προκύψουν. Πάντως οι περιττές σπατάλες δεν ευνοούνται αυτό το διάστημα καθώς θα πρέπει να στέψετε την προσοχή σας γύρω από τις ανάγκες της οικογένειάς σας.

 

 

Η Δέσποινα Τσαναξή ζει και εργάζεται στα Ν. Μουδανιά, είναι σπουδάστρια σχολής αστρολογίας.
instagram:tdespoina