Δύο νέα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας καταγγέλθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη Λέσβο.

Το πρώτο αφορά στρατιωτικό, ο οποίος κατηγορείται ότι χτύπησε τόσο τη γυναίκα του όσο και το ανήλικο παιδί του και το δεύτερο αφορά γνωστό γιατρό της Μυτιλήνης, ο οποίος φέρεται να χειροδίκησε εναντίον της νεαρής κόρης του.

Συγκεκριμένα, το πρώτο περιστατικό που καταγγέλθηκε αφορά έναν 45χρονο στρατιωτικό που υπηρετεί σε μονάδα του νησιού, ο οποίος το μεσημέρι της Δευτέρας φέρεται να χειροδίκησε σε βάρος της 47χρονης συζύγου του και του 6χρονου γιου του. Ο στρατιωτικός, σύμφωνα με την καταγγελία, μετά από διαπληκτισμό, επιτέθηκε με γροθιές και προκάλεσε σωματικές βλάβες στη σύζυγό του και στον 6χρονο γιο του. Ο ξυλοδαρμός, μάλιστα, καταγγέλλεται ότι έγινε μπροστά στα μάτια του μόλις δύο ετών παιδιού τους και της 22χρονης κόρης του θύματος από τον πρώτο της γάμο. Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση, ο στρατιωτικός συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία και θα οδηγηθεί στο Στρατοδικείο Αθηνών.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά έγινε στις 16 Ιουλίου και αφορά γνωστό γιατρό της πόλης, ο οποίος κατά την διάρκεια καβγά φέρεται να χτύπησε την κόρη του. Περίοικος φέρεται να κατήγγειλε το περιστατικό και ο γιατρός συνελήφθη.

Ένα τρίτο περιστατικό συνέβη στη Λήμνο, όπου ένα ζευγάρι είχε άγριο καυγά, με τον 58χρονο να χτυπά τη σύζυγό του, μητέρα τεσσάρων παιδιών. Η 54χρονη με τραύματα πήγε στο νοσοκομείο, λέγοντας ότι έπεσε και χτύπησε, όμως, οι γιατροί αντιλήφθηκαν ότι τα χτυπήματα δεν προήλθαν από πτώση και ειδοποίησαν την αστυνομία.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του άντρα, ωστόσο, μετά από προφορική εντολή του εισαγγελέα, ο 58χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

lifo