Το δεύτερο βραβείο στον διαγωνισμό Museums in short 2024 κέρδισε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους με την ταινία μικρού μήκους «Ancient Olynthos. A Unique Experience of a Journey in Space and Time».

Η ταινία παρουσιάζει το ανακαινισμένο ψηφιακό κέντρο πληροφόρησης ANODIC και την νέα εποχή στον αρχαιολογικό χώρο της Ολύνθου.

Ο διαγωνισμός Museums in short 2024 είναι ένας διεθνής διαγωνισμός για τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους μουσείων.

Φέτος, συμμετείχαν 40 μουσεία από 20 χώρες και η ΕΦΑΧΑΓΟΡ κέρδισε την 2η θέση με 1.144 ψήφους μετά την ταινία «The Female Perspective» του Μουσείου Prado στη Μαδρίτη με 1.781 ψήφους.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Εφορίας, Γιώργος Σκιαδαρέση σκοπός του βίντεο, για το οποίο δούλεψαν πολλοί άνθρωποι όπως είπε, ήταν η προώθηση του ανακαινισμένου ψηφιακού κέντρου πληροφόρησης και του ψηφιακού ξεναγού στην αρχαία Όλυνθο. “Λειτουργούν τους τελευταίους μήνες στον αρχαιολογικό χώρο και έχουν γνωρίσει σημαντική αποδοχή από τον κόσμο.” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την σκηνοθεσία και την καλλιτεχνική Διεύθυνση της ταινίας υπογράφει ο Γιώτης Βράντζας ενώ το σενάριο και την διεύθυνση Παραγωγής η Κατερίνα Μπόλματη.