Να συνδεθούν στο αποχετευτικό δίκτυο καλεί τους δημότες Σιθωνίας, ο δήμαρχος Ιωάννης Μαλλίνης, με αφορμή το τελευταίο περιστατικό ανεξέλεγκτης εναπόθεσης λυμάτων σε παρακείμενο ρέμα.

Συγκεκριμένα ο δήμαρχος αναφέρει: 

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό όπου συμπολίτης επιχειρηματίας έριξε λύματα της επιχείρησης σε πλησίον ρέμα και συγκεκριμένα στο κεντρικό ρέμα της Κοινότητα Συκιάς:

1. Εφιστούμε την προσοχή και την άμεση συμμόρφωση των κατοίκων, επαγγελματιών και ιδιωτών, στον κανονισμό αποχέτευσης του Δήμος Σιθωνίας , όσον αφορά τις συνδέσεις.

2. Όλοι οι κάτοικοι εντός οικισμών είναι υποχρεωμένοι να είναι συνδεδεμένοι με το αποχετευτικό δίκτυο του Δήμου.

3. Οι κατοικίες εκτός οικισμών οφείλουν να μεταφέρουν τα λύματα τους με συνεργεία που εξειδικεύονται στην άντληση και μεταφορά βοθρολυμάτων.

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας και όσους επιχειρούν στο Δήμο και συγκεκριμένα στη Δημοτική ενότητα Τορώνης που διαπιστώσαμε τέτοια φαινόμενα έπειτα από τον καθαρισμό των ρεμάτων, ότι θα διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο την υγεία, το περιβάλλον και τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών και των επισκεπτών μας.

Η Δημοτική αρχή λοιπόν καλεί τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που δεν έχουν συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης , εφόσον το συγκεκριμένο τμήμα του δικτύου είναι οριστικό και λειτουργικό, να προβούν σε αίτηση σύνδεσης με τα έντυπα που χορηγεί κατά περίπτωση ο Δήμος.

Σε περίπτωση μη ανταπόκρισης στο επόμενο διάστημα των 60ημερων, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου θα προβεί σε διοικητικές κυρώσεις.

Ο τόπος πρέπει να αλλάξει και αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε όλοι μαζί.

Ioannis Mallinis II
Δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Μαλλίνης
Maria Gkouvela
Tasos Georgiadis
‘Αγγελος Δραγάνης
Maria Chatzara