Ενημέρωση-Τοποθέτηση από Πρώην Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Πολυγύρου: Γιατί η Δημόσια Τοποθέτηση του Δημάρχου Πολυγύρου είναι Ανήθικη.

Μεγάλες Διαστάσεις Παίρνει η Δημιουργία Αιολικού Πάρκου στο Δήμο Πολυγύρου

Άραγε είναι πολιτική στάση η συνθήκη που ισχύει στα παιδικά παιχνίδια «αφού πρώτος εσύ το είπες ή πρώτος εσύ με χτύπησες!»;

Με αυτό το φτηνό κόλπο, προσπάθησε να εξηγήσει τη στάση του ο κ. Εμμανουήλ, χάνοντας τελείως μα τελείως το νόημα της θέσης του, της φωνής του, του θεσμικού του ρόλου.

σας παραθέτουμε ακριβώς την επιστολή της κυρίας Άννας Γ.Ζιούπου

Γιατί κρίνω τη δημόσια τοποθέτηση του Δημάρχου Πολυγύρου, Γιώργου Εμμανουήλ, ανηθικη.
Άραγε είναι πολιτική στάση η συνθήκη που ισχύει στα παιδικά παιχνίδια «αφού πρώτος εσύ το είπες ή πρώτος εσύ με χτύπησες!»;
Με αυτό το φτηνό κόλπο, προσπάθησε να εξηγήσει τη στάση του ο κ. Εμμανουήλ, χάνοντας τελείως μα τελείως το νόημα της θέσης του, της φωνής του, του θεσμικού του ρόλου.
Σε αυτόν τον τόπο όμως, αναρωτιέμαι, αν πρέπει να Θυμίσουμε/θυμηθούμε τι σημαίνει να είσαι ο εκλεγμένος αντιπρόσωπος των ανθρώπων.
Τα τελευταία πολλά χρόνια στον Δήμο Πολυγύρου, το να είσαι δήμαρχος σήμαινε να είσαι ένας αρχοντοχωριάτης που έταζε έργα και έργα και έργα, και κούνησε το δάχτυλο εξαπολύοντας πέρα ​​από τους αριθμούς νόμων και νομοθεσιών που δεν υπάρχουν – κανείς δεν έμπαινε στη διαδικασία να το ψάξει – όταν δεν κουνούσε νοητά τα 500ευρα.
Μάθαμε να φοβόμαστε να «βγάλουμε» άλλον δήμαρχο, γιατί δεν έχει άλλα έργα εκατομυρίων ευρώ να «φέρει» για την ανάπτυξη του τόπου.
Γενικώς μάθαμε πως το να είσαι δήμαρχος, σχετίζεται με χρήματα και ακόμη λίγα χρήματα και με τις άκρες που έχεις για να φέρεις χρήματα!!!
Και δυστυχώς αυτή η επιχειρηματολογία περιέχει αριθμούς, που είναι εύκολοι στην κατανόηση!
Βέβαια το χρέος που έγινε γνωστό πρόσφατα, δείχνει πάλι με αριθμούς πως η παραπάνω πολιτική στάση του κ. Ζωγράφου και των δικών του, ήταν ξεκάθαρη κοροϊδία προς τους πολίτες.
Και λοιπόν, πώς θα πρέπει να σταθεί ένας δήμαρχος απέναντι σε μια κοινωνία που έχει ανάγκη για διοίκηση και οργάνωση και συνοχή, γιατί καταρρέει χάνοντας ανθρώπινο δυναμικό και πόρους;
Αυτή η απάντηση δεν περιέχει αριθμούς και είναι δυσκολότερη στην κατανόηση. Και θα καταλήξει σε ένα καφενείο κάποιος να μου πει «άσε μας ρε Ζουπούδ, που θα βρεις τνακρ(ι) να τα φτιασς αυτά;»
ας αναλύσουμε λοιπόν μαζί, όσο πιο απλά γίνεται τι σημαίνει να είσαι δήμαρχος και ποια είναι τα ΠΡΩΤΑ μελήματα σου όταν ΔΕΝ ακολουθείς την πολιτική παρακαταθήκη που άφησε ο πρώην δήμαρχος Ζωγράφος. Εδώ να βάλω μια προσωπική μου πινελιά. Το μεγαλύτερο κακό που έκανε ο άνθρωπος αυτός στον τόπο αυτό είναι η καταστροφή των θεσμών και η βαθιά δυσπιστία ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει αν δεν υπάρχουν ΛΕΦΤΑ.
Και θα απαντήσω με το γνωστό μου ύφος, σίγουρα;;;
Πάμε λίγο να δούμε τι σημαίνει πραγματικά δήμαρχος. Όχι αυτά που ζήσαμε και ζούμε. Αλλά αυτά που έχουν πραγματικό νόημα.
Ουσιαστικά τα παρακάτω! Οχι μόνο στο να χαμέ να λέγαμε, πηγαίνουμε ανά 15 μέρες στα χωριά και μιλάμε με τους κατοίκους για να δεις ότι πήγαμε.
Ένας καλός δήμαρχος πρέπει να έχει σαφές όραμα για την πόλη και να είναι σε θέση να εμπνεύσει τους πολίτες και τους συνεργάτες του να ακολουθήσουν αυτό το όραμα. Ικανότητα να επικοινωνεί αποτελεσματικά με τους πολίτες, τις ομάδες και τους υπαλλήλους. Σημαντικό είναι να κατανοήσουμε ότι η πόλη και ο Δήμος υπήρχε και πριν και θα υπάρχει κ μετά τον δήμαρχο. Οι άνθρωποι ξέρουν πως πρέπει να δουλέψουν στον/για τον τόπο τους. Άρα ο δήμαρχος χρειάζεται να είναι δίπλα τους ενισχυτικά και υποστηρικτικά.
Έπειτα πρέπει να είναι ανοιχτός στη συζήτηση και να τονίζει τη διαφάνεια στη διακυβέρνηση. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις ανάγκες και τις ανησυχίες των πολιτών, αποκτώντας έτσι μια αίσθηση του κοινωνικού προσανατολισμού και της δικαιοσύνης. Με ικανότητα να διαχειρίζεται κρίσεις και προβλήματα που προκύπτουν αναμενόμενα ή απρόβλεπτα. Η ικανότητα να συνεργάζεται με άλλους, κυβερνητικά και μη κυβερνητικά, είναι σημαντική για την επιτυχία.
Και τέλος και πρωτίστως να είναι ένας ηγέτης που το πρώτο χαρακτηριστικό είναι η ανάληψη ευθύνης. Να μην φοβάται την ευθύνη.
Το ξέχασε ή δεν το ήξερε ποτέ το νόημα ο κ. Εμμανουήλ;
Ξέχασε πως και από αυτή τη θέση μπορεί να πει «συγνώμη, έκανα λάθος!», διορθώνοντας και στην πράξη το λάθος, ακούγοντας πραγματικά τους ανθρώπους.
Παρά μόνο αυτό που απάντησε ήταν «μα πρώτος το έκανε ο Στεργιούλης και μετά εγώ βρε παιδιά….»
«Ν’ αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.» – Ασκητική – Νίκος Καζαντζάκης.
Ο τόπος αυτός δεν θέλει άλλους Ζωγράφους κ. Εμμανουήλ. Ο τόπος αυτός θέλει να ξέρεις τι σημαίνει αυτό που είπε ο Καζαντζάκης.
Άννα Γ. Ζιούπου