Έντονες στιγμές εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Κασσάνδρας, ανάμεσα στον πατέρα του 19χρονου, που έχασε τη ζωή του σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής και τον χειριστή του μηχανήματος.

“Έκανες μεγάλο λάθος” ήταν τα λόγια του πατέρα στον χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού, που στοίχισε τη ζωή στον άτυχο νεαρό που βρισκόταν στην περιοχή για διακοπές με τα αδέρφια του και τη μητέρα του, όταν οι δύο άντρες συναντήθηκαν και βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο, με τον δεύτερο να αναγκάζεται να φυγαδευτεί από το εσωτερικό του τμήματος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι στα δικαστήρια η διαδικασία της παροχής εξηγήσεων για τον θάνατο του 19χρονου. Οι τρεις κατηγορούμενοι ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, ο χειριστής του μηχανήματος και ο μηχανικός έδωσαν με υπόμνημα εξηγήσεις και αρνούνται ότι έχουν ευθύνη για τον θάνατο του 19χρονου.

Συγκεκριμένα, ο χειριστής έφτασε ο ίδιος μόνος του στα δικαστήρια και υπέγραψε το υπόμνημα, ενώ οι άλλοι δύο, ο ιδιοκτήτης και ο μηχανικός, μέσω των πληρεξουσίων συνηγόρων τους, κατέθεσαν τα υπομνήματα με τους ισχυρισμούς τους.

Ο μεν ιδιοκτήτης λέει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως είχε διασφαλίσει υπεύθυνες δηλώσεις για την ασφαλή εγκατάσταση από τον μηχανικό. Ο χειριστής φέρεται να λέει ότι ο ίδιος δεν είχε προσληφθεί για αυτό το μηχάνημα, αλλά για άλλο και ότι δεν έφταιγε η ταχύτητα για το ότι έσπασε το μηχάνημα, αλλά η κακή συντήρησή του.

Και ο μηχανικός από την πλευρά του, δήλωσε πως οι υπεύθυνες δηλώσεις, που έδωσε για την ασφάλεια της εγκατάστασης, τις έδωσε ιδιωτικά στον ιδιοκτήτη και όχι για να τις χρησιμοποιήσει στον δήμο, λέγοντάς του ότι έπρεπε να πάρει πιστοποίηση από τον αρμόδιο φορέα.

Ο πατέρας ζήτησε να συνεχιστεί η έρευνα με τους ίδιους ρυθμούς, τονίζοντας ότι “δεν έπρεπε αυτοί οι άνθρωποι να είναι έξω από τη φυλακή”.

Ο συνήγορος του μηχανικού δήλωσε πως “Όσον αφορά τις υπεύθυνες δηλώσεις δεν αποτελούσαν δηλώσεις για δημόσια χρήση και δεν έχουν κατατεθεί στον Δήμο, αλλά ήταν απλώς για ιδιωτική χρήση του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ”.