Πολύ καλές επιδόσεις παρουσιάζουν οι υποψήφιοι των πανεπιστημιακών σχολών που προέρχονται από τα λύκεια της Χαλκιδικής. Γονείς, μαθητές και καθηγητές συγκεντρώνουν τα πρώτα στοιχεία μετά και την ανακοίνωση των βαθμολογιών από το Υπουργείο.
Η μαθήτρια του ΓΕΛ Πολυγύρου Αθανασία Κατσακιώρη πέτυχε πολύ καλή βαθμολογία: Νεοελληνική Γλώσσα 18, Αρχαία Ελληνικά 19,2, Λατινικά 19,2 , Ιστορία 19,9 , σύνολο 19,240
Επίσης από το ΓΕΛ Πολυγύρου η Βασιλική Τζιτζινού έγραψε πολύ καλά: Χημεία 19,6, Βιολογία 19,3, Νεοελληνική Γλώσσα 18,8 το μεγαλύτερο στη Χαλκιδική, Φυσική 16,9. «Εγώ είχα δώσει αθλήματα και για τις Στρατιωτικές Σχολές για την ΣΣΑΣ, οπότε τώρα το δίλημμά μου είναι ανάμεσα στη ΣΣΑΣ Ιατρική ή ΣΣΑΣ Οδοντιατρική στη Θεσσαλονίκη. Οι προκαταρκτικές έγιναν ήδη από τον Μάρτιο οπότε γνωρίζουμε εκ των προτέρων αποτελέσματα», σημειώνει η Βασιλική στο Xalkidiki Politiki, τονίζοντας πως σημαντικό ρόλο για τη σπουδαία επιτυχία της έπαιξε και η ψυχολογική βοήθεια που έλαβε τόσο από τους καθηγητές της όσο και από την οικογένειά της. «Η εμπειρία των Πανελληνίων είναι αρκετά πιεστική και όλη η χρονιά ήτανε δύσκολη. Έκανα αρκετές θυσίες και στερήθηκα πράγματα όπως είναι η διασκέδαση και η πενταήμερη. Βέβαια είναι μία διαδικασία που διαφοροποιείται ανάλογα και με τον μαθητή. Ήταν περίεργη χρονιά αλλά πιστεύω ότι άξιζε αυτή η θυσία για το τελικό αποτέλεσμα, γιατί όταν έχεις έναν στόχο ξέρεις ότι πρέπει να κάνεις τα πάντα για να τον πετύχεις», εξηγεί η Βασιλική.
Ο Δαλαμάγκας Αστέριος από το ΓΕΛ Ν. Μουδανιών στη Θεωρητική Κατεύθυνση κατάφερε να συγκεντρώσει 18.245: Αρχαία Ελληνικά 18, Ιστορία 18.3, Λατινικά 19.9, Νεοελληνική Γλώσσα 17. Έτσι ο Αστέριος, κατάφερε να συγκεντρώσει περίπου 800 μόρια πάνω από τη βάση εισαγωγής για την σχολή της Νομικής του ΑΠΘ στην οποία επιθυμεί να σπουδάσει. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στο Xalkidiki Plitiki οι εξετάσεις «είναι μία ωραία και ξεχωριστή εμπειρία. Θα πρέπει όλοι οι μαθητές να δίνουν Πανελλήνιες γιατί έτσι συναγωνίζονται και τους υπόλοιπους συνυποψηφίους τους. Δεν θα πρέπει οι μαθητές να αγχώνονται, γιατί ούτως ή άλλως θα πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι δεν καθορίζεται απόλυτα το μέλλον μας από τις Πανελλήνιες. Θέλει απλά διάβασμα και συγκέντρωση».
Εξαιρετικές επιδόσεις σημείωσαν όμως και άλλα παιδιά, όπως ο Οροϊλίδης Χαράλαμπος, που ήταν στη Θετική Κατεύθυνση σημείωσε επίσης αρκετά υψηλή βαθμολογία: Νεοελληνική Γλώσσα 18.1, Χημεία 19.7, Φυσική 19.9, Βιολογία 18.9.
Επίσης υψηλή βαθμολογία κατάφερε να συγκεντρώσει και η Τσελεζίδου Δέσποινα που έγραψε τα μαθήματα της Θεωρητικής Κατεύθυνσης και συγκέντρωσε συνολικά 17.780 μόρια.