Της Μορφούλας Ντέμπλα

Ιδιαίτερος ντόρος έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες, με την είδηση αποβολής του Φοίνικα Νικήτης από την Α’ κατηγορία και την υποβάθμιση αυτού στην Β’.

Πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν, ενώ κάποιοι μάλιστα έσπευσαν να βγάλουν συμπεράσματα πριν κιόλας προλάβει να τοποθετηθεί η διοίκηση της ομάδας του Φοίνικα περί του θέματος και προς αποκατάσταση της αλήθειας.

Σύμφωνα με τα όσα σημειώνει η πρόεδρος της ομάδας του Φοίνικα Νικήτης στο XalkidikiPolitiki η διοίκηση και όσοι ήταν εμπλεκόμενοι με την συλλογή και την υποβολή των δικαιολογητικών για την εγγραφή της ομάδας στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας, ήταν καθόλα έτοιμοι πριν τις προθεσμίες υποβολής, όμως μια “αστοχία” του λογιστή έφερε δυστυχώς τα πάνω κάτω με την διοίκηση και τους ανθρώπους αυτής να τρέχουν να μαζέψουν ότι έχει απομείνει!

Συγκεκριμένα η πρόεδρος της ομάδας του Α.Σ. Φοίνιξ Νικήτης Ελένη Αντωνιάδου δηλώνει: «Η ομάδα μας έπεσε κατηγορία, διότι δεν υφίσταται μητρώο. Από την Α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Χαλκιδικής ο Φοίνικας Νικήτης, θα πάρει μέρος στη Β’. Δυστυχώς και ενώ βρισκόμασταν εντός της προθεσμίας, ο λογιστής που ανέλαβε να κινήσει όλες τις διαδικασίες δεν έκανε απολύτως τίποτα. Ούτε την αίτηση, ούτε πρωτόκολλο, ούτε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Διαπιστώσαμε να φανταστείτε ότι ο λογιστής δεν μπήκε καν στην πλατφόρμα να δηλώσει τον σύλλογο. Ο ίδιος μέχρι τελευταία στιγμή μας έλεγε ότι όλα ήταν τακτοποιημένα και ιδού τα αποτελέσματα, μας εξέθεσε ανεπανόρθωτα από μια “αστοχία” του να πω».

Η κα. Αντωνιάδου κάνει λόγο για άσχημη ψυχολογία των παιδιών, ενώ γνωστοποιεί πως έχουν υπάρξει αρκετές μεταγραφές σε άλλες ομάδες: «Η ψυχολογία των παιδιών δικαιολογημένα είναι πεσμένη. Από την Α1 κατηγορία που θα ανέβαιναν έπεσαν στην Β’. Τι να εξηγήσεις τώρα σε αυτά τα παιδιά και πως να τους πείσεις; Ήδη έχουν υπάρξει αρκετές μεταγραφές» λέει και τονίζει: «Εγώ σαν Ελένη έτρεξα, προσπάθησα, έκανα ότι είναι δυνατόν. Την πονάω την ομάδα και θεωρώ πως θα τα καταφέρουμε. Θα ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία και θα ανέβουμε πάλι στα ψηλά! Όσον αφορά κριτικές καφενείου κ.τ.λ. γνωρίζετε πως έξω από τον χορό όλοι πολλά τραγούδια λένε. Έχω καθαρή την συνείδηση μου, το “λάθος” δεν είναι σε καμία περίπτωση της διοίκησης».

«Έχουμε άλλα 100 παιδιά στις ακαδημίες. Δεν θα τα αφήσουμε εκτεθειμένα. Έχουμε ξεκινήσει με δικηγόρο και νέο λογιστή φυσικά όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για νέο μητρώο. Σηκώνουμε τα μανίκια, όπως έχουμε συνηθίσει και συνεχίζουμε να δουλεύουμε για την ομάδα μας, για τα παιδάκια που είναι το μέλλον αυτής!», καταλήγει η κα. Αντωνιάδου, ξεκαθαρίζοντας έτσι όλη την αλήθεια γύρω από τον Φοίνιξ και βάζοντας τέλος στις παρερμηνείες.