Δριμύ κατηγορώ του δημάρχου Σιθωνίας, Ιωάννη Μαλλίνη, για τις αιχμές περί απευθείας ανάθεσης έργου σε εξ αγχιστείας συγγενή αντιδημάρχου. 

Ο κ. Μαλλίνης υπερασπίζεται την αντιδήμαρχο Οικονομικών, Όλγα Πατσουράκου, κάνοντας λόγο για απόλυτα διαφανείς διαδικασίες, ενώ παράλληλα εξαπολύει επίθεση σε προηγούμενες διοικήσεις για αναθέσεις σε συγγενικά πρόσωπα για έργα τα οποία ελέγχονται ως προς το εάν έχουν πραγματοποιηθεί.

Επιπλέον, καλεί σε προσπάθεια για την εξυγίανση των μηχανισμών πληροφόρησης και ενημέρωσης των δημοτών, καθώς όπως υπογραμμίζει, «είναι χρέος όλων μας να παλέψουμε για την αλήθεια και την αντικειμενικότητα».

Αναλυτικά η ανάρτηση του δημάρχου, Ιωάννη Μαλλίνη:

Η εντολή μου είναι στα πλαίσια της στήριξης της τοπικής οικονομίας, σε τέτοιες περιπτώσεις να επιλέγονται πρωτίστως επιχειρήσεις που εδρεύουν και λειτουργούν στο Δήμο μας, προς στήριξη τους.

Το αντικείμενο του συγκεκριμένου και φοβερού «σκανδάλου» είναι το γεγονός ότι, στην εταιρεία που προσέφερε την φθηνότερη τιμή και αναδείχθηκε πάροχος της εν λόγω υπηρεσίας (και ξανά τονίζω ότι ήταν για πολλά έτη συνεργάτης του Δήμου μας και με άλλες Διοικήσεις ), συμμετέχει ως εταίρος συγγενικό πρόσωπο ( εξ αγχιστείας) Αντιδημάρχου.

Η συγκεκριμένη ανάθεση

Για την υποστήριξη της τουριστικής σελίδας του Δημου Σιθωνίας 24.000 με το ΦΠΑ
γινόταν και θα συνεχίσει να γίνεται και στο μέλλον.

Την ίδια στιγμή τα αρχεία του Δήμου Σιθωνίας περιλαμβάνουν αναρίθμητες περιπτώσεις του παρελθόντος, όπου συγγενείς αιρετών ανέλαβαν ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ βάσει της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας είτε να παράσχουν υπηρεσίες είτε να προμηθεύουν προϊόντα είτε να υλοποιήσουν έργα εκατομμυρίων για τα οποία εκτελούνται έλεγχοι για το ΑΝ τελικά έχουν γίνει.

Και επειδή επιμένετε , να σας θυμίσουμε ότι εσείς κατέχετε το τίτλο του «Πρωταθλητή» των Αναθέσεων και μάλιστα αρκετών παράνομων. Μια κατάσταση που ήρθε να προστεθεί στην ανικανότητα να διαχειριστείτε τα πράγματα, οδηγώντας το Δήμο, σε δύσβατα μονοπάτια.
Αρχίζει πλέον και ερμηνεύεται εύκολα ο ρόλος συγκεκριμένων τοπικών ΜΜΕ και ιστοσελίδων, τα οποία επιλεκτικά ανακαλύπτουν και χαρακτηρίζουν «σκάνδαλα» περιπτώσεις σαν την παραπάνω, κάνοντας όμως «γαργάρα» πραγματικά κακουργήματα τα οποία έχουν καταστρέψει τον Δήμο και έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Δε θα έμπαινα στη διαδικασία ποτέ να τοποθετηθώ για τέτοιες ανοησίες και να απαντήσω στη δημοσιογραφία του καφενέ.

Ο μόνος λόγος είναι ο σεβασμός προς το πρόσωπο της Αντιδημάρχου μου και η διάθεση μου να προστατέψω πρωτίστως μια γυναίκα που όλοι γνωρίζουν το ποιόν της ,αλλά και ενός εξαιρετικού μου συνεργάτη.

Εμείς θα μείνουμε προσηλωμένοι στη δουλειά μας, για την κάλυψη όλων των αναγκών, όλων ανεξαιρέτως των πολιτών του Δήμος Σιθωνίας και έμπρακτα αποδείξαμε τον χαρακτήρα μας μετά τις εκλογές καθώς συνεχίσαμε συνεργασίες με ανθρώπους που δημοκρατικά συμμετείχαν στον αντίπαλο συνδυασμό.

Στο πλαίσιο λοιπόν των νέων ηθών και στην προσπάθεια μεταξύ αυτών για την εξυγίανση των μηχανισμών πληροφόρησης και ενημέρωσης των δημοτών , είναι χρέος όλων μας να παλέψουμε για την αλήθεια και την αντικειμενικότητα.

Το επιζητούν και το δικαιούνται οι δημότες μας!

Είναι θέμα δημοκρατίας!

Η επίμαχη ανάρτηση: