Ακέφαλη” θεωρούν την Δημοτική τους Ενότητα οι κάτοικοι της Ορμύλιας Χαλκιδικής, οι οποίοι σε αναφορές τους κάνουν λόγο για ένα χωριό το οποίο έχει αυξημένες ανάγκες, τις οποίες αν μη τι άλλο δεν μπορεί να τις “καλύψει” μόνο ένας πρόεδρος ή έστω ένας θεματικός αντιδήμαρχος.

Και ας μην ξεχνάμε ότι η Ορμύλια είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Χαλκιδικής, κωμόπολη θα έλεγε κανείς με 4.300 σχεδόν κατοίκους. Είναι εύλογο λοιπόν να παρουσιάζει αυξημένες ανάγκες, που έχουν να κάνουν με ζητήματα ουσιαστικά που χρήζουν άμεσης επίλυσης και καθημερινής δουλειάς, προς όφελος των κατοίκων και της τοπικής κοινωνίας.

Ο δήμαρχος Πολυγύρου Γιώργος Εμμανουήλ σχολιάζοντας στο XalkidikiPolitiki τον όρο «ακέφαλη», κάνει λόγο για μια Δημοτική Ενότητα, η οποία έχει και αντιδήμαρχο, και πρόεδρο Κοινότητας, καθώς και εντεταλμένο σύμβουλο για την επίλυση σοβαρών, αλλά και καθημερινών θεμάτων: «Η Δημοτική Ενότητα Ορμύλιας  αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Δήμου Πολυγύρου. Οι Αντιδήμαρχοι που έχουν οριστεί από την αρχή της θητείας μας είναι τόσο θεματικοί όσο και τοπικοί. Στην προκειμένη περίπτωση, σας διαβεβαιώ ότι η Δημοτική Ενότητα Ορμύλιας δεν έχει μείνει «ακέφαλη», καθώς οι αρμοδιότητες που είχε ο πρώην Αντιδήμαρχος, Παύλος Στεφανίδης, έχουν ήδη μεταβιβαστεί στον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού, Γιάννη Λελεγιάννη, ο οποίος είναι από την Ορμύλια, στον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ορμύλιας, Φόρη Βέκη και στον εντεταλμένο σύμβουλο, Γιώργο Τσαμακδά, που επίσης είναι από την Ορμύλια».

Ο πρώην αντιδήμαρχος Πολυγύρου Γιώργος Ματέας, μιλώντας στο XalkidikiPolitiki κάνει λόγο για άμεση αντικατάσταση του παραιτηθέντα αντιδημάρχου η οποία δεν έγινε ποτέ, παρά μόνο με έναν θεματικό αντιδήμαρχο, ο οποίος όπως τονίζει «ακόμη και να θέλει να επιλύσει βασικά ζητήματα δεν μπορεί, διότι δεν έχει αρμοδιότητες που αφορούν την καθημερινότητα, ούτε κάποια καθημερινή επαφή με το χωριό της Ορμύλιας, ώστε να είναι σε θέση να γνωρίζει τις δυσκολίες και την υπάρχουσα κατάσταση».

Ο κ. Ματέας συνεχίζει κάνοντας λόγο για ένα χωριό που έχει μείνει “ακυβέρνητο”, και που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προέδρου της κοινότητας, δεν μπορούν να επιλυθούν βασικά θέματα και υποχρεώσεις έναντι των πολιτών: «Τις ευθύνες μιας κωμόπολης όπως είναι η Ορμύλια, δεν μπορεί και δεν πρέπει να τις επωμιστεί εξωτερικός της ενότητας αιρετός, ούτε βέβαια και οι πρόεδροι, διότι δεν είναι ούτε αρμόδιοι, αλλά ούτε διαθέτουν εκείνα τα απαραίτητα μέσα για να μπορέσουν να καλύψουν πλήρως μια περιοχή», δηλώνει και καταλήγει υπογραμμίζοντας πως «δεν έχουμε δει να βελτιώνονται τα προβλήματα της καθημερινότητας, αλλά απεναντίας συνεχώς επιδεινώνονται, γεγονός που παραπέμπει σε περιοχή που έχει εγκαταλειφθεί εντελώς στη μοίρα της ».