pixabay

Δύο νέα voucher φέρνει το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης που έχουν στόχο να αλλάξουν την πραγματικότητα της ευρυζωνικότητας στις σταθερές επικοινωνίες.

Πρόκειται για το Smart Readiness και το Gigabit Voucher, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Στην Ελλάδα έχουμε καλές και γρήγορες κινητές επικοινωνίες. Στις σταθερές επικοινωνίες πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο. Πρέπει να λέμε την αλήθεια και να παραδεχόμαστε ποια είναι τα λάθη μας για να τα διορθώνουμε. Αυτήν την ώρα υπάρχει πραγματικά μεγάλη κινητικότητα στην αγορά των σταθερών επικοινωνιών, με δύο καινούρια vouchers το Smart Readiness, το οποίο μας πληρώνει την οπτική ίνα μέσα στην πολυκατοικία. 120.000 σπίτια θα πάρουν voucher για να φτιάξουν αυτή την εσωτερική εγκατάσταση» τόνισε ο υπουργός στην ΕΡΤ.

«Έρχεται τις επόμενες μέρες η ΚΥΑ, πιθανώς και σήμερα να υπογραφεί, προκειμένου να πάρουμε τη διαφορά της τιμής από μία απλή σε μία ευρυζωνική σύνδεση πάνω από 250 Mbps. Άρα αυτή τη διαφορά για δύο χρόνια την καλύπτουμε από το Gigabit Voucher και μαζί με το Smart Readiness ερχόμαστε πλέον να αλλάξουμε τελείως την πραγματικότητα της ευρυζωνικότητας στις σταθερές επικοινωνίες» πρόσθεσε ο κ. Παπαστεργίου.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Δικαιούχος μπορεί να είναι όποιος επιθυμεί, καθώς δεν υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια. Η πλατφόρμα για το Smart Readiness υπάρχει ήδη, αλλά και οι εγκαταστάτες και οι πάροχοι πλέον μπαίνουν στο παιχνίδι πολύ πιο ενεργά για να προτείνουν στις πολυκατοικίες να συνδεθούν.

Για το Gigabit Voucher αναμένεται να βγει η πλατφόρμα το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, ο υπουργός προανήγγειλε πω θα υπάρξουν πρωτοβουλίες και για την κοινωνικοποίηση των νέων. «Θα δείτε λοιπόν πρωτοβουλίες και γι’ αυτό το κομμάτι. Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε την αυτονόητη πρωτοβουλία στα σχολεία (με το κινητό) αλλά επειδή τα σχολεία το μεσημέρι τελειώνουν και υπάρχει και ζωή το απόγευμα, το βράδυ υπάρχει ζωή τα Σαββατοκύριακα. Πρέπει λοιπόν εκεί πέρα όλοι μαζί να ενώσουμε δυνάμεις», είπε.

πηγή: ertnews.gr