Με ένα κλικ θα μπορούμε στο εξής να αλλάζουμε πάροχο ρεύματος, ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στο ΕΡΤNews και την εκπομπή «NewsRoom».

«Με το Υπουργείο Περιβάλλοντος θέλουμε να δώσουμε λύση στην καθημερινότητα με τις άμεσες αλλαγές στο τιμολόγιο ενέργειας. Θα το ανακοινώσουμε και επίσημα με τον κ. Σκυλακάκη τις επόμενες μέρες. Θα μπορούμε πλέον να αλλάζουμε τιμολόγια μόνο από το κινητό μας. Πρόκειται για μια απλή διαδικασία», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και πρόσθεσε:

«Δεν θα χρειαστεί να πάμε σε κανένα γραφείο, να στέλνουμε κανένα e-mail. Θα μας έρχεται ένα μήνυμα, ένα notification από την εταιρεία ενέργειας στην οποία θα πάμε, ότι αν συμφωνούμε να πάμε πλέον σε αυτή την εταιρεία και αυτά τα στοιχεία μας είναι αληθή, θα συμφωνούμε εφόσον όντως ισχύουν αυτά και θα αλλάζουμε πάροχο. Τόσο απλά προκειμένου να κερδίσουμε από αυτές τις διαφορές».

«Όλη η δουλειά θα γίνεται μέσα στο Gov.gr Wallet και είναι πάρα πολύ σημαντικό να πούμε ότι σε μια περίοδο που αυξάνονται οι ηλεκτρονικές απάτες, στόχος μας είναι να μεταφέρουμε όλη την κίνηση και επικοινωνία των πολιτών στο Gov.gr Wallet προκειμένου από κει και πέρα πλέον με ασφάλεια να κάνουμε ότι χρειάζεται».

Η εφαρμογή, η οποία είναι σχεδόν έτοιμη, αφορά όλες τις μορφές ενέργειας, και το ρεύμα και το φυσικό αέριο. Η διαδικασία θα είναι δωρεάν και δεν θα ισχύουν ρήτρες.

Πηγή: ertnews.gr