Ξεπέρασε τους 32°C η θερμοκρασία το μεσημέρι της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στη Θήβα – Νέα Οδός και ήταν ίση με 32.3°C.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι σταθμοί του δικτύου που κατέγραψαν τις 8 υψηλότερες θερμοκρασίες το μεσημέρι της Τετάρτης.

Κολυδάς: Έρχονται βροχές και καταιγίδες την Κυριακή

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, από την Πέμπτη έως το Σάββατο θα διατηρηθεί ο γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Παράλληλα, όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο κ. Κολυδάς, την Κυριακή θα έχουμε αρχικά σχεδόν αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα όμως από τις μεσημβρινές ώρες στα βορειοδυτικά και βαθμιαία σε όλα τα βόρεια τμήματα της χώρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και σταδιακά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Τη Δευτέρα βροχές και καταιγίδες σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη, βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία σε Σποράδες και ανατολικό Αιγαίο. Πιθανότητα για έντονα φαινόμενα σε Θράκη βορειοαντολικό Αιγαίο. Ενίσχυση βορειοδυτικών ανέμων στα 6 με 7 και πιθανόν 8 μποφόρ σε Ιόνιο και Αιγαίο με αισθητή πτώση θερμοκρασίας της τάξεως των 6 με 7 βαθμών.